Szolgáltatók Megawattos töltőrendszert indít teherautók és hajók számára a Shell

Megawattos töltőrendszert indít teherautók és hajók számára a Shell

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.21 10:16

Megawattos töltőrendszert indít teherautók és hajók számára a Shell

Fotó: Shell

Bár a megawattos töltés (MCS) szabványát még nem fogadták el, a Shell tovább halad, és most telepítette első megawattos töltőrendszerét az Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA) területén. Ez elektromos teherautók és hajók számára alkalmas.

A megawattos töltő kapacitása körülbelül három normál 350 kilowattos gyorstöltőnek felel meg, amelyeket jelenleg a teherautók használhatnak töltésre. A megawattos töltőrendszer (MCS) két külön töltőkarral van felszerelve: Az egyik forgó kar elektromos hajókhoz, a másik pedig nehéz elektromos teherautókhoz és buszokhoz való. Ezzel az innovációval a Shell hozzá kíván járulni egy univerzális szabványhoz, hogy az ügyfeleknek ne kelljen különböző kábeleket használniuk.

Mindkét töltőkarra egy második adapterrel (CCS2) felszerelt Megawatt töltő az ETCA-nál különböző hajók, járművek és akkumulátortípusok befogadására, valamint gyors és rugalmas töltésre képes. Bár a megawattos töltő egy demonstrációs egység, már működőképes, és a megawattos töltési képességgel rendelkező járművek és hajók előzetes egyeztetés alapján már használhatják.

A megawattos töltő az ETCA saját intelligens hálózatához csatlakozik. Ez az intelligens hálózat lehetővé teszi az energiaellátás, az energiatárolás és az energiaigény integrálását. Az ETCA hálózatához 3600 tetőtéri napelem, helyhez kötött akkumulátortároló, 119 elektromos autó töltő, egy hidrogénelektrolízis és egyéb kutatási berendezések tartoznak – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink