Szolgáltatók Malajziai szénhidrogén-termelésbe invesztál az osztrák OMV

Malajziai szénhidrogén-termelésbe invesztál az osztrák OMV

MTI | 2018.09.14 13:28

Malajziai szénhidrogén-termelésbe invesztál az osztrák OMV

A malajziai Sapura Energy Bhd eladja szénhidrogén kitermelési üzletága részesedésének 50 százalékát az osztrák OMV konszernnek.

A hírt az OMV Bécsben az APA hírügynökségnek megerősítette. A Sapura Energy Bhd kitermelési üzletágának (upstream) 50 százaléka 1,6 milliárd dollárért kerül az OMV tulajdonába. A bejelentés négy és fél százalékkal emelte meg a Sapura részvényének árfolyamát a kuala lumpuri tőzsdén. A Sapura nemrégiben jelentette be, hogy részvénykibocsátással meglévő részvényeseinek 4 milliárd ringgit (közel egymilliárd dollár) tőkét kíván előteremteni pénzügyi pozíciójának javítására.

Az OMV kutatási és kitermelési igazgatója Johann Pleininger a Reuters hírügynökséget egy múlt héten adott interjúban tájékoztatta arról, hogy további kitermelési akvizíciókra készül a délkelet-ázsiai térségben még az év vége előtt. Az osztrák olajipari konszern az idén már akvizíciókat hajtott végre Új-Zélandon és az Egyesült Arab Emirátusokban is. Az OMV 10 milliárd eurót tervez akvizíciókra fordítani 2025-ig.

Kiemelt Partnereink