Szolgáltatók Kétszáz férőhelyes munkásszálló épült az Opel városában

Kétszáz férőhelyes munkásszálló épült az Opel városában

MTI | 2019.05.15 10:10

Kétszáz férőhelyes munkásszálló épült az Opel városában

Munkásszálló adtak át Szentgotthárdon, a létesítményt kizárólag azok lakhatják, akik magyarországi cégnél dolgoznak. Nem akarják, hogy ugródeszka legyen a hely azoknak, akik külföldön vállalnak munkát és rendszeresen ingáznak.

Több mint 670 millió forintból, egy volt laktanyaépület átépítésével létesült 200 férőhelyes munkásszállás Szentgotthárdon.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere (Fidesz) elmondta, hogy az önkormányzat és a térség legnagyobb munkaadója, az Opel közösen kérték a kormány segítségét ahhoz, hogy a volt határőr laktanyából munkásszállás épülhessen.

Leszögezte, hogy az új létesítményt kizárólag olyan munkavállalók használhatják, akiket magyarországi cégek foglalkoztatnak.

– Nem lehet ugródeszkája a nyugati határszélre jövő, Ausztriában dolgozni akaró ingázó munkavállalóknak – jelentette ki.

Más városban is lesznek hasonló szállók

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta: a kormány 400 millió forinttal támogatta a fejlesztést.

Hozzátette, hasonló fejlesztések az ország több pontján zajlottak vagy zajlanak, a programba pedig a jövőben is be kívánják vonni az üresen álló volt határőrségi vagy honvédségi ingatlanokat.

Megjegyezte, a munkásszállók építésével a kormánynak nem célja, hogy kiüresítse az országnak azokat a részeit, ahol kevesebb a munkalehetőség.

Kiemelt Partnereink