Szolgáltatók Ilyen videó még nem készült a tűzvédelemről

Ilyen videó még nem készült a tűzvédelemről

Pörge Béla | 2022.01.21 07:18

Ilyen videó még nem készült a tűzvédelemről

Fotó: Youtube/fiREG

Szemléletes – és olykor szókimondó – jeleneteken keresztül ismerhetjük meg, milyen bosszantó a tűzvédelmi karbantartások dokumentálása. Persze végül frappáns és megnyugtató megoldást is kapunk. A videót készítő fiREG papírmentes, gyors és hatékony eljárást ígér tűzvédelemben a sokszor körülményes és kevésbé megbízható korábbi módszerekhez képest.

Hirdetés

Ahogyan általában a munkavédelmi feladatokat, úgy a tűzvédelemmel kapcsolatos előírásokat is sok vállalkozásnál úgy kezelik, mintha csak egy púp volna a hátukon. Az eljárás körülményessége miatt ez érthető, ám semmiképpen sem helyes, hiszen a tűzvédelem rendkívül fontos részlet, ami minden dolgozó, és maga a cég biztonságát szolgálja – jobb esetben persze soha nem derül ki, mekkora szükség van arra, hogy pontosan ismerjük a poroltó helyét vagy a menekülési útvonalakat.

Nem kell különösebben nagy iroda vagy csarnok ahhoz, hogy egy épületben számos tűzoltóberendezésre legyen szükség. Ezeket eszköztípustól függően évente, negyedévente, akár havonta ellenőrizni kell, és nemcsak azért, mert esetlegesen a hatóságok is ellenőrizhetik az eszközök meglétét, hanem a saját biztonságunk érdekében is. Nem mindegy azonban, mennyi időt vesz el a cég életéből egy ilyen rutinfeladat, ráadásul a videóból az is kiderül, hogy a tűzvédelmi nyilvántartások minősége, a karbantartások folyamata, megléte meglehetősen sokat nyom a latba a különböző vállalati auditok során, melyek kiemelten fontosak az autóipari beszállítók életében is. Egy korszerű célszoftver jelentősen növeli a minőséget e tekintetben is

Papíron nehezebb a munka

Ahogyan az autopro.hu-n egy interjúban már olvashattak róla, a fiREG a tűzvédelem digitalizálásával foglalkozik. Nagyon leegyszerűsítve a cég munkáját, lényegében kiiktatják a papírmunkát a tűzvédelemből. Erről a szól a fiREG első kisfilmje is, ami meglehetősen szemléletes – és szabados – módon járja körül a problémát.

A videó elején megjelenő, hagyományos módszerekkel dolgozó tűzvédelmi szakember szinte ki sem látszik a papírok alól, az ellenőrzést pedig az előző évben el is felejtette. Ahogyan a megfelelő papírokat, úgy az éppen ellenőrzött tűzvédelmi berendezéseket sem találja, eközben a cégre egy hatósági ellenőrzés vár.

Szerencsére az adott vállalat vezetőjét egy ismerőse emlékezteti a fiREG-re, így sikerül gyors megoldást találni a problémára. A fiREG-et használó szakember egy hét helyett egy délelőtt végzi el a rá váró feladatot, a történet végére pedig minden a helyére kerül.

Természetesen nem szeretnénk minden poént lelőni, hiszen a két tűzvédelmi szakember sorsa is érdekesen alakul a felvételen, de a cégvezető is jó megoldást talál a problémáira. Érdemes megnézni az alábbi, cenzúrázatlan videót a történet teljes megismerésének érdekében, és persze a fiREG előnyeinek gyakorlati bemutatása miatt is!

Tetszett ez a cikk? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink