Szolgáltatók Energiamegosztás – ezek a megoldások segítenek a jövő gyártóinak

Energiamegosztás – ezek a megoldások segítenek a jövő gyártóinak

autopro.hu/Sz.K. | 2019.11.15 16:10

Energiamegosztás – ezek a megoldások segítenek a jövő gyártóinak

Azon vállalatok, melyek a saját energiájukra, fűtési- vagy hűtőrendszerükre támaszkodnak, hogy magfolyamataikat működtetni tudják, egyre inkább az energiamegosztási megoldások felé fordulnak, hogy olcsó, biztonságos és fenntartható energiát használhassanak.

A gyártás az ipar olyan szegmense, mely kielégíthetetlen energiaigénnyel rendelkezik. Ha a vállalat kemikáliákat, ételeket, fémeket vagy papírt gyárt, akkor nagy valószínűséggel az óriási fogyasztók közé tartozik.

Az Egyesült Királyság gyártói most ezzel a rájuk háruló nyomással vették fel a harcot, hogy költségeiket kezelni tudják, miközben ezzel párhuzamosan szénlábnyomuk is csökken. A vállalatoknak fenntarthatósági megtakarításokra is szükségük van, miközben az egyre változékonyabb energiaárakkal is küzdenek.

A gyártók azonban most olyan ügyekkel is szembekerültek, melyek hasznosítják a megosztott energia hatását, amely az olyan megoldások, mint a napenergia és az akkumulátortelepek technológiáit is igénybe veszik, így téve az egészet még rugalmasabbá és költséghatékonyabbá.

Miért válasszuk az energiamegosztást?

Az energiamegosztó rendszerek rengeteg kisipari technológiát aknáznak ki, hogy ott állítsanak elő energiát, ahol szükség van rá, tehát a kereslet és a kínálat jobban szabályozható a hatékonyság növelésére és a költségcsökkentésére.

Ezek közé tartoznak a tiszta energiaforrások is, mint például a napenergia, és az akkumulátortelepek, melyek a földgázból előállított hő és energia kombinálásával rugalmasságot és hatékony hűtést és fűtést biztosítanak.

A gyógyszerkészítmények, kemikáliák, ételek és italok, illetve autóipari termékek gyártásával foglalkozó vállalatok azok, akik a legtöbbet nyerhetnék egy ilyen, még integráltabb hálózaton keresztül. A magánhálózatok továbbá még nagyobb rugalmasságot biztosítanak, így a vállalatoknak csak és kizárólag a napi működésükre kell fókuszálniuk.

Megoldást jelent az SSE?

Ahogy azt a themanufacturer.com is megírta, az energetikai vállalatoknak is fejleszteniük kell, hogy a keresletnek megfelelő kínálatot biztosítsanak.

Az energiamegosztási megoldások széles spektrumon segíthetnek a vállalatoknak, hogy energiaigényüket kockázat helyett előnyként használhassák, és csökkenthessék költségeiket, mondta Richard Cave-Bigley, az SSE vállalat szektorigazgatója. Hozzátette, hogy a vállalatnak megvan a kapacitása arra is, hogy az olyan további szolgáltatásokat – mint az elektromos járművek és az okos város platformok is – kapcsoljanak össze, hogy még egységesebb megoldásokat kínáljanak ügyfeleiknek.

Az SSE energiamegosztási megoldásokkal foglalkozik, ami magába foglalja a kapacitásnövelést, és a virtuális erőmű platformot is, amely távolról irányítja és integrálja az energiamegosztási folyamatokat.

A vállalat szerint három kulcsterület van, melyekre a gyártóknak azért kell fókuszálniuk, hogy könnyebben kezeljék energiaszükségletüket:

  1. Költségfelügyelet és bevételteremtés
  2. Széntelenítés
  3. Rugalmasság és üzletmenet-folyamatosság

Az SSE szerepe, hogy értékeket közvetítsenek ügyfeleik felé, olyan területeken, mint például az elektromosautó-infrastruktúra, a napenergia monitoring, és a távfűtés.

Kiemelt Partnereink