Szolgáltatók E-mobilitás: az ABB telepíti a gyorstöltőket Hollandiában

E-mobilitás: az ABB telepíti a gyorstöltőket Hollandiában

autopro.hu | 2013.07.11 08:00

E-mobilitás: az ABB telepíti a gyorstöltőket Hollandiában

Az ABB nyerte el az elektromos járművek töltésére alkalmas gyorstöltő állomások telepítésére vonatkozó tendert Hollandiában.

A villanykutakat építő Fastned célja, hogy az állomások kiépítésével minden hollandiai lakos rendelkezésére álljon legalább egy gyorstöltésre alkalmas állomás 50 kilométeren belül. A megállapodás értelmében az ABB először 200 állomás kiépítését vállalja. Az első kutat még idén szeptemberben üzembe állítják és várhatóan az összes kút üzemképes lesz két éven belül.

Látványterven a Fastned töltőállomása

A tender értelmében a kutak nemcsak a járművek gyorstöltésére lesznek alkalmasak. Az összes csatlakozó szabványt támogató állomások képesek lesznek a távoli segítségnyújtásra és a távkarbantartásra.

Bart Lubbers, a Fastned egyik alapítója úgy látja, hogy a hálózat kiépítése megteremti a kereskedelmileg is életképes e-mobilitás alapját: „Úgy látom, hogy az autóiparban egyre nagyobb teret nyer a gyorsabb töltés, és a nagyobb akkumulátorok fejlesztése.”

Ha megépül a rendszer, Hollandia rendelkezhet a legnagyobb kiépítésű gyorstöltő hálózattal Európában. Egymástól legfeljebb 50 kilométeres távolságra lesznek a kutak, amelyek minden, az elektromos- és plugin hibrid autókban fellelhető csatlakozási szabványt támogatnak.

A világ egyik vezető elektronikai-, és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportjának magyarországi vállalata. az ABB Kft. több mint 20 éve folyamatosan bővülő termék- és szolgáltatáspalettával van jelen a hazai piacon. Magyarországon 1200 helyszínen több mint 50 ezer villamosipari berendezést telepített már, valamint az energetika és automatizálás területén számos innovatív fejlesztést kezdeményeztek, például az E-Mobility Network alapítóinak egyike is az ABB. Az eltelt két évtized alatt az ABB Kft. több mint 200 milliárd forint értékében valósított meg projekteket a legnagyobb ipari vállalatok számára.

Kiemelt Partnereink