Szolgáltatók Budapestről kivont buszok kerültek Szalonikibe

Budapestről kivont buszok kerültek Szalonikibe

autopro.hu/P.B. | 2024.02.20 17:24

Budapestről kivont buszok kerültek Szalonikibe

Fotó: Pörge Béla

Újabb harminchat olyan Mercedes-Benz Citaro C2 talált gazdára, ami 2013 és 2023 között Budapesten szolgált az ArrivaBus színeiben. A járműveket tíz év után kivonták a budapesti forgalomból, azonban Németországban és Görögországban is hasznukat veszik még.

Korábban az autopro.hu beszámolt róla, hogy az ArrivaBus által Budapestről kivont 159 Mercedes-Benz Citaro C2 egy része Németországban állt forgalomba különböző városokban, jellemzően vonatpótlásokon. A mindössze tízéves járműveknél jóval idősebb buszok is közlekednek Budapesten, ennek ellenére nem volt maradása ezeknek a buszoknak 2023-ban – helyüket vadonatúj MAN Lion’s City-k vették át.

Most az Omnibusz blog szúrta ki, hogy a buszok közül 36 Görögországban, Szalonikiben talált új otthonra, érkezésükről egy görög portál videót is feltöltött. Nem ez az első eset, hogy Görögországba Magyarországon kivont busz került – korábban a Volánbusz egyik alvállalkozójának buszai kerültek ki az országba úgy, hogy azoknál a Mercedes-eknél még jóval idősebb buszok közlekedtek a Volánbusznál. Igaz, még korábban újonnan is került hazai busz Görögországba – az Ikarus-gyárból.

Visszatérhet néhány busz

Nem hivatalos értesüléseink szerint tíz szóló és tíz csuklós Citaro a korábbi Arriva-flottából egy bérleti konstrukció keretében visszakerülhet Budapestre, ám egyelőre ez még nem hivatalos, így nem is kezelhető tényként. Ha jönnek ezek a buszok, akkor a legidősebb Ikarus 412-esek selejtezésére kerülhet sor.

Érdekesség, hogy oktatóbuszként négy példányt megtartott az Arriva, ám ezeket a buszokat sem feltétlen Budapesten használják.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink