Szolgáltatók Befejezte román töltőállomás-építési projektjét a Mol

Befejezte román töltőállomás-építési projektjét a Mol

MTI | 2022.12.22 09:23

Befejezte román töltőállomás-építési projektjét a Mol

Fotó: Mol Group Media

A Mol Románia befejezte 14 autópálya melletti töltőállomás építését, ezek létrehozásáról tavaly év elején kötött koncessziós szerződést a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társasággal (CNAIR) – közölte a vállalat.

A közlemény szerint az A1-es autópálya Nagylak és Nagyszeben közötti dél-erdélyi szakaszán Marosillyén (Ilia), Alvincen (Vintu de Jos), Kelneken (Calnic), Bégaszuszányon (Susani) és Vadpatakon (Batesti) épült mindkét menetirányban egy-egy töltőállomás. Emellett a Bukarestet Konstancával összekötő A2-es autópályára épült Murfatlar közelében két töltőállomás, legutóbb pedig az A1-es autópálya Bukaresttől a Kárpátok hegyláncai felé tartó szakaszán épült meg a Pitesti közelében lévő Prundun két töltőállomása. A beruházás értéke körülbelül 28 millió euró (mintegy 11,3 milliárd forint).

Az új töltőállomásokon a többtermékes töltőszigetek mellett egy AdBlue- és egy autógáz- (LPG) töltő, valamint az elektromos járművek számára Mol Plugee ultragyors töltők is rendelkezésre állnak - írták.

Külön gondoltak az üzleti úton lévőkre

Néhány töltőállomáson irodahelyiséget is létrehoztak, amelyben ingyenes wifi, kivetítő és képernyő áll rendelkezésre az utazás ideje alatt esedékes megbeszélések, tárgyalások lebonyolításához - ismertették.

A szolgáltatási területhez mindegyik helyszínen kiterjedt parkoló tartozik, amelyet teherautók és lakókocsik is igénybe vehetnek. Utóbbiak vezetői számára kóddal nyitható zuhanyzók állnak rendelkezésre.

A Mol Csoport leányvállalata 25 éve van jelen a romániai piacon, ahol jelenleg 259 töltőállomást, két üzemanyag-lerakatot és egy LPG terminált működtet.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink