Szolgáltatók Autóipari beszállító érkezhet Gyöngyösre

Autóipari beszállító érkezhet Gyöngyösre

MTI | 2013.10.22 14:41

A gyöngyösi önkormányzat októberben 13,5 millió forintért növelte a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft.-ben lévő tulajdoni hányadát, amely így 24,5 százalék lett, ezzel szorosabbra fűzte együttműködését a többségi tulajdonos Hatana Hungary Kft.-vel - jelentette be a város és az ipari park vezetésének keddi gyöngyösi közös sajtótájékoztatóján Réthy Béla alpolgármester.

Hirdetés

Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat 2011-ben adta el az ipari parkban lévő többségi tulajdonát a Hatana Kft.-nek, amely úrrá lett a pénzügyi gondokon, és sikerült fejlődő pályára állítani a társaságot. Most viszont a város tulajdonosi szerepének erősítését tartotta fontosnak az önkormányzat - tette hozzá.

Réthy Béla reményei szerint a Procter & Gamble betelepedése komoly hívószó lehet más vállalkozásoknak, és a várossal szorosan együttműködő ipari park tovább fejlődhet. Ez Gyöngyösnek munkahelyteremtést és adóbevételeket jelent.

Az alpolgármester emlékeztetett: a Procter & Gamble zöldmezős beruházást kezdett 2012-ben, amelyet várhatóan még decemberben átadnak. Kezdetben 150 új munkahely jön itt létre.

Takács István, a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója közölte: számítanak arra, hogy a Procter & Gamble további fejlesztéseket is megvalósít Gyöngyösön, de más iparágak szereplőit is várják az ipari parkba; elsősorban az autóiparban érintett vállalkozásokra számítanak, mert a városkörnyéki munkaerőpiac ezt támogatja.

Már tárgyalnak egy autóipari beszállítóval, amely révén 1500 szakmunkás foglalkoztatására nyílhatna lehetőség. Hozzátette ugyanakkor, hogy Gyöngyösnek komoly konkurenciája van a térségben, ilyen többek között Miskolc, Kecskemét, Szolnok. Az ipari park stabil működéséhez a következő két évben további befektetőket kell találni - hangsúlyozta Takács István.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink