Szolgáltatók Több órára lefagyott az ekáer

Több órára lefagyott az ekáer

MTI/autopro.hu | 2015.03.04 08:13

Több órára lefagyott az ekáer

Ismét elérhető az ekáer, amely március 3-án órákon át nem működött - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett rendkívüli közleményből.

A NAV azt írta: az este fél nyolctól az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszerben fennálló központi hálózati problémát 23 óra 10 perckor sikerült elhárítani. A közleményben kérik, hogy a bejelentéseket legkésőbb az üzemzavar megszűnését követő munkanapon teljesítsék az adózók.

A vonatkozó rendelet kimondja: ha az ekáer-rendszerben üzemzavar történik, az adóhatóságnak a zavarról rendkívüli közleményt kell közzétennie a honlapján. A szabályozás rögzíti: ha az ekáer elektronikus felület üzemzavar vagy karbantartás miatt, vagy az internet-szolgáltatás elégtelensége miatt nem érhető el, a bejelentés elmulasztása miatt az adózó nem szankcionálható és a bejelentéseket az akadály megszűnését követő munkanapon kell teljesíteni.

Néhány nappal a rendszer elindítását követően volt már egy komoly rendszerhiba az ekáerben - akkor a regisztrált felhasználók rövid időre hozzáférhettek egymás bizalmas adataihoz.

Kiemelt Partnereink