Szolgáltatók Több mint száz informatikusra van szüksége az Evosoftnak

Több mint száz informatikusra van szüksége az Evosoftnak

autopro.hu/Sz.F. | 2018.11.09 10:08

Több mint száz informatikusra van szüksége az Evosoftnak

Az Evosoft Hungary Kft. összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek.

A Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnereként az Evosoft Hungary Kft. két új beruházással bővít hazánkban: a MindSphere Based Ecosystem for Industry nevű projekt keretein belül az automatizált ipari termelés, mint szolgáltatás informatikai hátterének létrehozását célozta meg.

Az Evosoft Hungary hazánk egyik vezető informatikai vállalata, többek között az ipari automatizálás-technika, a hajtástechnika, a vasúttechnika, az orvostechnika és a Siemens vállalati informatikai rendszereinek fejlesztési területén tevékenykedik. A társaság által foglalkoztatott szoftverfejlesztők létszáma folyamatosan növekszik. Budapest mellett két vidéki nagyvárosban, Miskolcon és Szegeden is jelen van a cég.

Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. operatív igazgatója (nyitóképünkön) elmondta: a cég a Siemens részére a legfejlettebb szoftvermegoldásokat nyújtja, mintegy 1600 nagyon képzett informatikai szakembert foglalkoztat. A vállalat a legutóbbi, 2017. október 1-jétől 2018. szeptember végéig tartó pénzügyi évében 25 milliárd forint árbevételt ért el, adózás utáni nyeresége 2 milliárd forint volt.

A vállalat dinamikus fejlődését szimbolizálja, hogy az evosoft 2021 elején új központba költözik Budapesten. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában elhelyezkedő hatszintes, teljesen akadálymentesített épületben a szoftverfejlesztők rugalmas, a digitalizáció követelményeinek megfelelő, modern környezetben dolgozhatnak majd.

A szoftverház mély kapcsolatot ápol a magyar felsőoktatás több szereplőjével: egyebek mellett 2015 decemberében együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Dunaújvárosi Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel pedig stratégiai megállapodást kötöttek. Kapcsolatban vannak továbbá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az egri Eszterházy Károly Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel is.

Kiemelt Partnereink