Szolgáltatók Regionális innovációs ügynökséget hoznak létre Kelet-Magyarországon

Regionális innovációs ügynökséget hoznak létre Kelet-Magyarországon

MTI | 2014.11.04 09:51

Regionális innovációs ügynökséget hoznak létre Kelet-Magyarországon

Az együttműködésről szóló megállapodást a Debreceni Egyetem rektora és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szignálta.

Szilvássy Zoltán rektor az aláíráskor fontosnak nevezte, hogy amikor a cégek az innovációval kezdenek foglalkozni, akkor tudják: számíthatnak az egyetemre. Az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban már tapasztalták a szakemberek, hogy milyen, amikor piaci árbevételt produkálnak a kutatásaik - tette hozzá. Úgy vélte, ezt kell kiterjeszteni a többi területre is.

(Fotó: unideb.hu)

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint egy ország annál versenyképesebb, minél szorosabb az együttműködés az egyetemek és a gazdasági szereplők között. Rámutatott: az egyetem vezetésének piacorientált szemlélete összhangban van a megyei gazdaságfejlesztési törekvésekkel. Az a cél, hogy minél több versenyképes termék, szolgáltatás és munkahely jöjjön létre a régióban - fűzte hozzá.

Az iparkamara elnöke szerint a nagy cégek mellett a kis- és középvállalkozásoknál is szükség van a megfelelő tudásbázisra egy technológiai korszerűsítésnél vagy egy új termék bevezetésénél, ezáltal még több vállalkozás teheti piaci sikerré az egyetemi kutatásokat.

A megállapodás nyomán regionális innovációs ügynökséget hoznak létre, amely összefogja és közvetíti a vállalkozások részéről jelentkező piaci igényeket, valamint az egyetem legújabb kutatási eredményeit - közölte az egyetemi sajtóiroda.

Kiemelt Partnereink