Gyártók Párizs és Tokió megerősítette a Renault és Nissan közötti szövetséget

Párizs és Tokió megerősítette a Renault és Nissan közötti szövetséget

MTI | 2019.04.24 15:38

Párizs és Tokió megerősítette a Renault és Nissan közötti szövetséget

Emmanuel Macron francia államfő és Abe Sindzó japán miniszterelnök kedden megerősítette, hogy továbbra is ragaszkodnak a Renault francia és a Nissan japán járműgyártók között húsz éve létrejött szövetséghez.

Hirdetés

Emmanuel Macron és Abe Sindzó megerősítette a Renault-Nissan szövetséget, amely a közelmúltban ünnepelte húszéves évfordulóját és amely a Franciaország és Japán közötti ipari együttműködés egyik legfőbb jelképe – olvasható a világsajtó számára megküldött közleményben.

– Ez az ipari partnerség bebizonyította a rugalmassági képességét, valamint azt, hogy a tagjai mennyire képesek együttműködni és a közös projekt mennyire életképes" – fogalmazott a francia fél.

A gesztust azután találta szükségesnek a két állam, hogy a közelmúltban Tokióban őrizetbe vették Carlos Ghosnt, a Nissan volt elnök-vezérigazgatóját adócsalási botrány miatt, és a szövetség meggyengülni látszott. Mindez azért fontos, mert Carlos Ghosn a brazil és libanoni mellett francia állampolgár is.

Carlos Ghosn volt elnök-vezérigazgató helyzetét illetően az Elysée-palota leszögezte, hogy tiszteletben tartja az igazságszolgáltatás szuverenitását és függetlenségét Japánban, amely elsőszámú diplomáciai partner és demokratikus állam.

Kiemelt Partnereink