Szolgáltatók Korszerű hengerelt alumíniumtermék-technológiákat fejleszt három egyetem és az Arconic-Köfém

Korszerű hengerelt alumíniumtermék-technológiákat fejleszt három egyetem és az Arconic-Köfém

autopro.hu/W.A. | 2017.02.16 14:04

Korszerű hengerelt alumíniumtermék-technológiákat fejleszt három egyetem és az Arconic-Köfém

Konzorciumot hozott létre az Arconic-Köfém Kft. a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem részvételével. Az együttműködő partnerek az autóipar, a gépipar és más felhasználói piacok számára fejlesztenek majd korszerű hengerelt alumíniumtermék-technológiákat.

Hirdetés

A több mint 978 millió forint vissza nem térítendő támogatást egy három évig tartó projektre fordítják, melynek keretében korszerű termékjellemzőkkel rendelkező új alumíniumötvözeteket, valamint új gyártástechnológiákat fejlesztenek.

A konzorcium hatékonyan egyesíti az egyes tagok különféle anyagokra vonatkozó és innovációs szakértelmét, valamint az alkalmazott tudomány és a műszaki fejlesztés terén szerzett jártasságát – mondta Péhl Tibor, az Arconic-Köfém GRP-BCI (Hengermű-Öntöde) gyáregységének igazgatója. „128 évre visszatekintő műszaki innovációs múlttal rendelkező vállalatként az Arconic büszkén vesz részt ebben az együttműködésben, melynek célja az alumínium-megoldások következő generációjának kifejlesztése."

A konzorciumot az Arconic-Köfém GRP-BCI (Hengermű-Öntöde) gyáregysége fogja vezetni - mely a vállalatcsoport Globális Hengerelt Termékek (Global Rolled Products) üzletágához tartozik -, és az egyetemekkel való szoros együttműködés révén a felsőoktatás számára is hozzáférést biztosít a gyárban elérhető korszerű technológiákhoz és innovatív megoldásokhoz.

Kiemelt Partnereink