Szolgáltatók Könnyűszerkezetek ipari gyártását fejleszti a Solvay és a Penso

Könnyűszerkezetek ipari gyártását fejleszti a Solvay és a Penso

autopro.hu/H.J. | 2019.11.28 15:11

Könnyűszerkezetek ipari gyártását fejleszti a Solvay és a Penso

Könnyűszerkezetek ipari gyártásában működik együtt a Solvay és a Penso. A két vállalat a tervezés, az anyag, illetve gyártási technológiák fejlesztésével egy moduláris, több elemből álló karosszéria-részleg kivitelezését tette lehetővé, mely alkalmas nagy termelési volumen előállítására.

Hirdetés

A Solvay és a Penso együttműködése több millió fontos támogatást nyert el az Advanced Propulsion Center jóvoltából még 2017-ben. A Flexible Lightweight Architecture for Volume Applications (FLAVA) nevű autóipari projekt középpontjában a rugalmas és könnyű kivitelezés állt. A projekt sikerességének köszönhetően azóta az egyesült királyságbeli Mercedes-Benz Vans is csatlakozott a vállalatokhoz.

Összetett folyamatok

A vállalatok a kibocsátási szabályok teljesítéséhez szükséges rugalmas tervezést, szerkezeti átalakulást, súlycsökkentést, a jármű összeszerelését, illetve a logisztikai folyamatok egyszerűsítését mutatták be a szükséges műszaki és kereskedelmi megoldásokkal.

A FLAVA hozzájárult egy összetett ellátási lánc kialakításához. Ez olyan gyártási folyamatokat tesz lehetővé, amelyek megfelelnek az autóipari OEM minőségének és a sorozatgyártási aránynak a hagyományos OEM-üzemekben – írja az Automotive Purchasing and Supply Chain.

Nyitókép: solvay.com

Kiemelt Partnereink