Szolgáltatók Ki mondta, hogy egy régi autó nem lehet okos? - videóval

Ki mondta, hogy egy régi autó nem lehet okos? - videóval

autopro.hu/Sz.K. | 2017.11.20 14:10

Ki mondta, hogy egy régi autó nem lehet okos? - videóval

A Deutsche Telekom, Európa legnagyobb telekommunikációs vállalata olyan szolgáltatást ajánl a 2006-ban, vagy az azután készült autók tulajdonosainak, ami monitorozza a vezetési adatokat, és a járművet Wi-Fi hotspottá alakítja. Ennek segítségével útközben lehet internetezni, és össze lehet kapcsolni az autót más eszközökkel is.

Hirdetés

A vállalat egyelőre még csak a németországi vevők számára kínálja a CarConnect adaptert, amit a járműdiagnosztikai kimenethez lehet csatlakoztatni. Csak remélni tudjuk, hogy az eszköz sikeres lesz, így a Deutsche Telekom más országokban is elérhetővé teszi azt.

Az adapter majdnem az összes 2006 után gyártott autóhoz kompatibilis. Bár a cég mindössze egy euróért kínálja a vezeték nélküli eszközt, a valódi ár ennél sem sokkal több, mindössze tíz euró körül alakulhat. Ez havidíjként értendő, hiszen a CarConnect egy előfizetéses konstrukciónak tekinthető, mellyen havonta tíz GB adatforgalmat bonyolíthatunk.

– Nem csak a lehetőséget kínáljuk az öregebb autók tulajdonosainak, hogy okossá tegyék járműveiket, hanem azt is, hogy az autót egy guruló Wi-Fi hotspottá változtathassák – mondta el Michael Hagsphil, a Deutsche Telekom privát ügyfeleivel foglalkozó igazgatója.

A Deutsche Telekom a járműszektorba azért tör be, hogy az összekapcsolt eszközök piacán is nagyjátékossá váljon, amivel még vonzóbbá válik ügyfelei számára.

A szolgáltató a CarConnecttel egy időben mutatta be első saját hangvezérlésű okos, otthoni használatra szánt hangszóróját, ami az Amazon Alexával is kompatibilis.

Így működik az autóokosító

Kiemelt Partnereink