Szolgáltatók HIPA: aktív támogatás a járműipari beszállítóknak

HIPA: aktív támogatás a járműipari beszállítóknak

autopro.hu | 2014.11.06 16:33

HIPA: aktív támogatás a járműipari beszállítóknak

A Nemzeti Befektetési Ügynökség beszállítói fórumokkal, B2B rendezvényekkel és önálló standdal várja a látogatókat az Automotive Hungary rendezvényen.

A november 5. és 7. között a Hungexpo területén zajló háromnapos seregszemlén hazánk egyik sikerágazata, az autógyártás mutatkozik be. A rendezvényen több mint 200 kiállító vesz részt, és mutatja be a járműgyártás teljes spektrumát a tervezéstől a kivitelezésig.

A nemzetgazdasági miniszter fővédnökségével nyitották meg Magyarország legnagyobb járműipari szakkiállítását 2014. november 5-én a Hungexpo területén. A rendezvényen a HIPA önálló standdal képviselteti magát, ezen felül pedig két nagyszabású beszállítói fórumot szervezett a MAJOSZ és a BMW közreműködésével.

Befektetéseket vonzanak

A kiállítás első napján a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesületével (MAJOSZ) közösen lebonyolított, B2B-vel egybekötött fórum elsősorban a magyarországi beszállítói láncok további erősítését szolgálta. Az eseményen 120 cég, köztük 25 beszerző vett részt.

November 6-án hasonló céllal került sor a második beszállítói fórumra, amelyet a Nemzeti Befektetési Ügynökség a BMW-vel közösen szervezet. Az eseményen, amelyre előzetesen mintegy 70 cég regisztrált, Bödőcs Róbert, a HIPA szakmai elnökhelyettese is előadást tartott.

A fórum jelentőségét részben az adta, hogy Kelet-Közép-Európában Magyarország a BMW legnagyobb beszállítója, mintegy 1 milliárd eurós forgalommal. A rendezvényen Mátyus Péter, a BMW regionális beszerzési vezetője ismertetette az autógyár fejlesztési, technikai követelményeit a hazai, innovatív kkv-k számára, hogy a jövőben még több magyar beszállító léphessen be a cég láncolatába. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy a HIPA egyebek mellett egy egyedülálló, minősített járműipari beszállítói adatbázissal is segíti, hogy a járműgyártók és lehetséges beszállítóik egymásra találjanak.

B2B találkozó az Automotive Hungary helyszínén

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kiállítást megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a vezető gyártók közül egyre többen Magyarországon hozzák létre innovációs központjaikat. A miniszter szerint örvendetes, hogy ennek a területnek továbbra is igen kedvezőek a növekedési kilátásai, hiszen a kereslet tovább nő a járművek iránt, így a piac további lehetőségeket tartogat.

A gazdasági világválság után a járműipar állt először talpra hazánkban, és azóta is töretlenül fejlődik. 2014 első nyolc hónapjában a magyar járműgyártás termelési értéke 4378,5 milliárd forintot tett ki, ami 27,0%-os emelkedést jelent 2013 azonos időszakához képest, és ezzel a teljesítménnyel elérte a teljes feldolgozóipari termelés 27,5%-át.

Kiemelt Partnereink