Szolgáltatók Egyre többen adják el kintlévőségüket

Egyre többen adják el kintlévőségüket

MTI | 2017.03.08 08:24

Egyre többen adják el kintlévőségüket

Jelentős mértékben, 31 százalékkal nőtt a forgalom tavaly a magyarországi faktoringpiacon; a mezőny továbbra is igen koncentrált, és a banki hátterű szolgáltatók uralják - írta a Világgazdaság.

Hirdetés

A Magyar Faktoring Szövetségnek a tagvállalatok adatait összesítő előzetes adatai szerint a faktorált forgalom elérte az 1572 milliárd forintot 2016-ban, és folytatódott az elmúlt évekre jellemző erős növekedési trend, hiszen 2015-ben is 30 százalék fölötti bővülést sikerült elérni.

Bár a szakmai szervezet adatai még nem teljes körűek, az látszik, hogy tavaly is az előző évekre jellemző tendenciák folytatódtak. A piacot továbbra is a bankok, illetve a banki hátterű pénzügyi vállalkozások uralják: a tíz legnagyobb 2016-os forgalmat lebonyolító szereplőből kilenc banki hátterű volt, az élen továbbra is az OTP Bank áll, megelőzve az UniCreditet. A CIB és az MKB Bank tavaly helyet cserélt, és az utóbbi került a dobogó legalsó fokára - írta a lap.

A faktoringszövetség adatai szerint az első tíz tagvállalat tavaly az összesített forgalom 98 százalékát adta, az első öt pedig a 88 százalékát, tehát a piac erősen koncentrált.

Kiemelt Partnereink