Szolgáltatók Az Automotive Hungary megnyitóján átadták az Innovációs Termékdíjakat

Az Automotive Hungary megnyitóján átadták az Innovációs Termékdíjakat

Beck András | 2019.10.16 11:31

Az Automotive Hungary megnyitóján átadták az Innovációs Termékdíjakat

Három nagydíjat és két különdíjat adtak át a ma megnyílt Automotive Hungary szakkiállításon, ahova tízezer szakmai látogatót várnak.

Hirdetés

A Trumpf Hungary Kft. egy lézer sugárforrással épített megmunkáló celláért kapott nagydíjat. A megoldás a réz alkatrészek hatékonyabb megmunkálását teszi lehetővé. Az Absolut CNC Kft. kollaboratív robotért kapott ilyen elismerést. Az emberekkel együttműködő robot biztonságot virtuális teret hoz létre. A Varinex Informatikai Zrt. új generációs terméktervezői platformját az Ipar 4.0 személélet szerint dolgozták ki, amiért szintén innovációs nagydíjat kaptak.

Különdíjak

A két különdíjat a High Quality Support and Consulting Kft. és a Proprerus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. zsebelte be. Előbbi egy új, magyar fejlesztésű, felhőalapú vállalatirányítási szoftvert, míg utóbbi az olajszennyeződések eltávolításának új módszerét dolgozta ki. Az Innovációs Nagydíj zsűrije, a MAGE főtitkára, Kilián Csaba, az autopro.hu ügyvezetője, Szammer István és dr. Takács János a GTE elnöke volt.

Régiós szerep

„Három nap alatt hatvan előadás hangzik majd el és tízezer szakmai látogatót várunk. Az első, második és harmadik körös beszállítók, kkv-k és iparági szolgáltatók is támogatják a rendezvényt” – mondta Kilián Csaba, Magyar Gépjárműipari Egyesület ügyvezető főtitkára a megnyitón. Szerinte a rendezvény fontos szerepet tölt be az ágazat fejlesztésében és erősíti az iparág és az oktatás közötti kapcsolatot. „Az elmúlt években az Automotive Hungary a régió egyik legfontosabb szakmai eseményévé vált” – tette hozzá Kilián Csaba.

Nőtt a termelékenység

„A magyarországi autóipar az elmúlt kilenc évben több mint duplájára emelte a kibocsátását, miközben 34 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma, tehát a termelékenység is jelentősen nőtt. 2019 első 8 hónapjában 12 százalékkal bővült a magyar járműipar, miközben a német járműipar 10 százalékkal zsugorodott” – hívta fel a figyelmet György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért felelős államtitkára a megnyitón. Hozzátette, hogy a kormányzat piackonform eszközökkel erősíteni akarja a hazai gazdaságpolitikát és az autóipari cégek vezetőit arra kérte, hogy ha lehetőségük van rá magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt.

Az autózás tíz év múlva

„Rendezőként folyamatos megújulásra van szükségünk, hiszen a kiállítás évről évre növekszik. Ez a találkozási pont fontos az iparági szereplőknek, hiszen gyártó és beszállító, munkáltató és munkavállaló is egymásra találhat, de az átlagos érdeklődő is képet kap arról, hol tart az autógyártás. Ide annak érdemes jönnie, aki nem csak a mai autókra kíváncsi, hanem arra is, hogy tíz év múlva milyen autókat lehet majd vásárolni” – húzta alá Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

Az Automotive Hungary kiállításon rendezik meg a TechTogether mérnökhallgató versenyt, amelyen 16 csapat csaknem négyszáz tagja méretteti meg magát.

Nyitókép: az Innovációs Nagydíjban elismert cégek vezetői

Kiemelt Partnereink