Techtogether Tizenegy szakmában szereznek gyakorlatot az Audi tanulói

Tizenegy szakmában szereznek gyakorlatot az Audi tanulói

autopro.hu | 2014.06.17 12:08

Tizenegy szakmában szereznek gyakorlatot az Audi tanulói

Június 16-án 130 szakmunkástanuló kezdte meg szakképzését az Audi Hungariában, ketten ráadásul a konszern tulajdonába álló MAN tanulóiként egészítik ki gyakorlattal elméleti tudásukat.

Június 30-ig további harminc érettségizett fiatal csatlakozik hozzájuk. Összeesen több mint 260-ra duzzadt így azok száma, akik a négykarikás vállalatnal kívánnak gyakorlatot szerezni. Tizenegy szakmában mélyíthetik el ismereteiket: autógyártó, autószerelő, autóelektronikai műszerész járműfényező, karosszérialakatos, gépgyártástechonológiai technikus, mechatronikai technikus, szerszámkészítő automatikai technikus, gépi forgácsoló és villanyszerelő szerepel a képzési palettán. A szakmunkás képzés keretein belül a vállalat évek óta sikeres együttműködést folytat a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. A képzésben részt vevők az elméleti tudást e három helyi iskola egyikében szerezték meg.

Kocsis Zoltán szakoktató, mögötte Németh Ádám és Orbán Patrik

– A kiválóan képzett utánpótlás jelenti a jövőnk zálogát. Ezen törekvésünket segíti a duális szakképzés elismert rendszere, amely mára személyügyi stratégiánk meghatározó elemévé vált. Szakmunkástanulóink a gyakorlatorientált képzés elvégzése után felkészülten kezdhetik szakmai pályafutásukat – fogalmazott Knáb Erzsébet személyügyekért felelős ügyvezető igazgató.

Kocsis Zoltán szakoktató elmondta, hogy a szakmunkástanulók fele a szakképzést a termelésben kialakított, úgynevezett tanulószigeteken kezdik meg. A szakmunkástanulók másik fele az Audi Hungaria Oktatóközpontjában ismerkedik meg a gyártástechnológiákkal és berendezésekkel. Az oktatóközpontban 2600 négyzetméteren robotkabinok és IT oktató szobák mellett, a legmodernebb laborok és szakmai helyiségek találhatók az elektronika, pneumatika, hajtástechnika, autódiagnosztika, karosszéria- és járműtechnika területek számára. Ott az Audi Akadémia közel 120 szakértője gondoskodik az oktatásról. A szakoktató elmondta, hogy a tanulók munkatárssá válása nemcsak a sikeres szakvizsga függvénye, hanem az adott terület ajánlása és a szakoktató véleménye is döntő. Vagyis nem elég jól teljesíteni, számít az is, milyen a csapatmunkához való hozzáállása. Hozzátette, hatalmas előny olyan munkatársat alkalmazni, aki a gyakorlati tudását helyben szerezte meg: ismeri a folyamatokat, a feladatait, az elvárásokat, a munkatársait.

Orbán Patrik és Németh Ádám a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiumból érkezett, mindketten mechatronikai technikusnak készülnek. Leginkább a pneumatika és a hidraulika szakterülete érdekli őket. Orbán Patrik úgy gondolja, a világ legnagyobb motorgyárában gyakorlatot szerezni igencsak megtisztelő. Németh Ádám is hasonlóképeen látja, sőt hosszú távú tervei között szerepel, hogy az Audi Hungaria támogatásával egyetemi végzettséggel koronázza meg tudását.

Kiemelt Partnereink