Techtogether Réger Mihály: MatLabbel dolgozhatnak az Óbudai Egyetem mérnökhallgatói

Réger Mihály: MatLabbel dolgozhatnak az Óbudai Egyetem mérnökhallgatói

autopro.hu/P.M. | 2018.01.19 16:29

Réger Mihály: MatLabbel dolgozhatnak az Óbudai Egyetem mérnökhallgatói

Az Óbudai Egyetem rektora értékelte az évet: a felvett hallgatók számát tekintve a második helyen állnak.

Hirdetés

– Sikeresen zárult a 2017-es felvételi eljárás, melynek során összesen 12 581-en jelentkeztek egyetemünkre, ebből 3 339-en nyertek felvételt. Ez meghaladja az előző évi felvételi létszámot, miközben a műszaki felsőoktatási területre jelentkezők száma országosan 7,2 %-kal csökkent. Örvendetes tény, hogy az országban elsőként és egyedüliként egyetemünk a műszaki területen is elindította a felsőfokú szakképzést – olvashatóak a rektor szavai az egyetem honlapján.

A meghirdetett 14 BSc-MSc szak közül hét esetében – a mechatronikai, a biztonságtechnika, a könnyűipari, a villamosmérnöki, a környezetmérnöki, a földmérő és földrendező, valamint az ipari termék és formatervező szaknál – a legtöbb hallgatót az Óbudai Egyetem vette fel az országban. Négy szakuknál – így a mérnökinformatikus, a gépészmérnöki, a műszaki menedzser és a vállalkozásfejlesztés tekintetében – a felvett hallgatók számát tekintve a második helyen állnak.

A rektori közleményben olvasható az is, hogy az Óbudai Egyetem hallgatói megismerkedhetnek a MatLab mérnöki szoftverrel, és minden hallgató legalább egy tárgyat online formában sajátít el, projektmunkában vesz részt a meghatározott tantárgyak keretében.

Kiemelt Partnereink