HR Ablak Vezetőcserével megy tovább a szentgotthárdi Opel motorgyár

Vezetőcserével megy tovább a szentgotthárdi Opel motorgyár

MTI | 2020.10.15 08:18

Vezetőcserével megy tovább a szentgotthárdi Opel motorgyár

Mesics Olívia Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. | Fotó: Facebook.com/szijjarto.peter.official

Október 19-től Mesics Olívia lesz a szentgotthárdi Opel motorgyár igazgatója, elődje Gregorz Buchal csaknem ötéves megbízatását követően visszatér Lengyelországba, ahol egy új projekt vezetője lesz a PSA csoporton belül - közölte a motorgyár szóvivője.

Hirdetés

A szentgotthárdi születésű Mesics Olívia 1997-től dolgozik az Opel motorgyárban, mostani kinevezését megelőzően a gyár személyügyi igazgatója volt, előtte pedig többek között termelési igazgatóként, valamint helyettes gyárigazgatóként tevékenykedett - tájékoztatott Kaszás Zoltán.

Hozzátette: az új gyárigazgató szociológus, közgazdász, doktori végzettségét a Soproni Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskoláján szerezte. Férjezett és három gyermek édesanyja.

A szentgotthárdi motorgyár 2017-től a PSA csoport részeként működik, az idei év elejétől gyártják üzemükben azt a háromhengeres 1,2 literes turbófeltöltős benzines motort, amelyből a gyár kapacitása évi 350 ezer darab elkészítését teszi lehetővé - tartalmazza a vezetőváltásról kiadott közlemény.

Kiemelt Partnereink