HR Ablak Ekkora béremelést adna az Audi Hungaria

Ekkora béremelést adna az Audi Hungaria

autopro.hu/P.B. | 2024.02.27 12:43

Ekkora béremelést adna az Audi Hungaria

Fotó: Audi MediaCenter

Február 26-án folytatódott a bértárgyalás a győri Audinál. A tárgyalások a harmadik fordulónál tartanak, az első két körben nem közeledtek egymáshoz a felek elvárásai, most a munkaadói oldal átadta újabb bérajánlatát.

Hirdetés

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közösségi médiában közzétett tájékoztatása szerint a munkáltató átadta új bérajánlatát a hétfői (február 26-ai) tárgyaláson, amelyet a munkavállalói oldal bértárgyaló-delegációja átvett. A szakszervezet különböző szintjein március 1-jén és március 4-én értékeli az új ajánlatot, egyúttal a szakszervezet tagjait a közösségi médiában is arra kérték, mondják el véleményüket az Audi Hungaria béremelési csomagjáról.

A közlés szerint a vállalat képviselői kitértek az autóipar nehéz helyzetére, valamint a közösen meghozott döntések fontosságára. Külön kiemelték, hogy a kétéves bérmegállapodás olyan megoldást, lehetőséget biztosíthat, ami előremutató mind a vállalat, mind pedig a munkavállalók szemszögéből.

Mit ajánl a győri Audi?

Az Audi Hungaria ajánlata a következő elemekből áll:

Kétéves bérmegállapodás:

  • 2024. április 1-től 6,5 százalékos alapbéremelés,
  • 2025. április 1-től 4 százalékos alapbéremelés,
  • 2025. október 1-től 2 százalékos alapbéremelés.

Egyszeri kifizetés:

  • 2024. június havi bérrel (júliusi kifizetéssel): bruttó 300 ezer forint,
  • 2025. június havi bérrel (júliusi kifizetéssel): bruttó 300 ezer forint.

Választható béren kívüli juttatás keretösszege:

  • 2025-ös és 2026-os évre egyaránt 500 ezer forint.

Lojalitásbónusz pluszkiegészítéssel (2023-as bérmegállapodásban rögzítettek alapján):

  • a 31. és 32. évre vonatkozóan 43.500 forint/hó.

A szakszervezet eddigi követelése

Mint ismert, a február 12-én kezdődő tárgyalások alkalmával az Audi és az AHFSZ álláspontja meglehetősen távol volt egymástól, míg a 19-ei második körben egyik fél sem tett le új ajánlatot. Emlékeztetőül az Audi szakszervezetének követelése:

  • Egy évre szóljon a bérmegállapodás (2024. április 01-től 2025. március 31-ig),
  • 12 százalékos alapbéremelést,
  • 550 ezer forint cafeteria,
  • 500 ezer forint egyszeri kifizetés, úgynevezett „Urlaubsgeld”.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, a gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink