HR Ablak A Toyotától igazolt vezetővel erősít a kínai gyártó

A Toyotától igazolt vezetővel erősít a kínai gyártó

autopro.hu/P.B. | 2023.04.14 14:20

A Toyotától igazolt vezetővel erősít a kínai gyártó

Fotó: Zeekr

A kínai Zeekr egy korábbi Lexus-vezetőt bízott meg európai tevékenységének irányításával – a vállalat még az idén szeretne belépni az európai piacra. A Zeekr hivatalosan nem jelentette be a váltást, de megerősítette az ezzel kapcsolatos sajtóértesüléseket.

Hirdetés

Spiros Fotinos 24 évet töltött a Toyotánál, ebben az időszakban a Lexus márkamenedzsmentjét globális szinten is vezette. A szakember már szeptemberben csatlakozott a Zeekr csapatához a Zeekr Europe vezérigazgatójaként, hogy felügyelje a márka működését a régióban – tudta meg a Reuters. A Zeekr képviselője megerősítette Fotinos kinevezését.

A Geely tulajdonában lévő márka április 12-én jelentette be, hogy a Zeekr X SUV-t és Zeekr 001 elektromos szedánt Nyugat-Európában is piacra akarja dobni. A kínai OEM korábban azt mondta, hogy az idei év negyedik negyedévében kezdi meg a szállítást Európában.

A Zeekr vezérigazgatója, Andy An elmondta, hogy a társaság az április 18-27-e között megrendezésre kerülő Sanghaji Autószalonon további részletekkel szolgál majd a tengerentúli értékesítési stratégiájáról. A cég idén 140 ezer autót szeretne értékesíteni, ami a duplája lenne a 2022-es számoknak.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink