Gyártósor Új forgácstörő geometriát kínál a Horn

Új forgácstörő geometriát kínál a Horn

autopro.hu/Horn Magyarország | 2022.11.24 07:23

Új forgácstörő geometriát kínál a Horn

A csavarral rögzíthető Mini váltólapkák a Horn egyik alapterméke. | Fotó: Horn/Sauermann

A Paul Horn GmbH kifejezetten a Mini 108 szerszámrendszerhez fejlesztette ki az új forgácstörő geometriát. A gyártó az I geometriát elsősorban rossz forgácsképződési tulajdonságokkal rendelkező anyagok megmunkálására tervezte.

Hirdetés

A geometria alkalmas másoló esztergáláshoz, hosszesztergáláshoz és homlokfelületek esztergálásához. Acél és rozsdamentes acél megmunkálása során a szerszámrendszer hatékony forgácskezelést tesz lehetővé, főképp kis fogásmélység mellett. Mindez növeli a megmunkálási folyamat stabilitását, valamint hosszabb szerszámélettartamot eredményez.

A Horn az I geometria fejlesztésekor az ólommentes anyagok megmunkálását is szem előtt tartotta. A rossz forgácsleválási tulajdonságok miatt ezek az anyagok különösen nagy kihívást jelentenek a felhasználók számára. Kisebb fogásmélységekhez a Horn a váltólapkákat kisméretű, akár 0,05 milliméteres (0,002") sarokrádiusszal is kínálja. Gyárilag, raktárkészletről 0,05 milliméter (0,002") és 0,2 milliméter (0,008") közötti sarokrádiuszú lapkák érhetők el.

Az I geometriát elsősorban a rossz forgácsképződéssel járó anyagok megmunkálására fejlesztették ki.

Az I geometriát elsősorban a rossz forgácsképződéssel járó anyagok megmunkálására fejlesztették ki. | Fotó: Horn/Sauermann

A Horn alaptermékeinek egyike a csavarral rögzíthető Mini váltólapkák. A rendszert elsősorban esztergálási folyamatokhoz tervezték. A precíziós szerszámok különösen alkalmasak furatbővítésre és belső beszúrásra. Az alacsony vibrációjú keményfém szerszámtartó szárak jó felületminőséget eredményeznek még nagy túlnyúlások esetén is, ezáltal rendkívül megbízható folyamatokat biztosítanak. A Mini szerszámrendszer portfóliója különböző méretben kínál lapkát a sokféle megmunkálandó belső átmérőhöz, széles választék áll rendelkezése különféle geometriákból, alapanyagokból és bevonatokból –akár CBN- és gyémántbevonatok is elérhetőek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink