Gyártósor Minden eddiginél jobb CAD-rendszert mutattak be

Minden eddiginél jobb CAD-rendszert mutattak be

autopro.hu | 2023.09.07 10:19

Minden eddiginél jobb CAD-rendszert mutattak be

Creo 10 az elérhető high-tech CAD. | Fotó: Kontron Hungary Kft.

Az idei frissítés középpontjában is az ügyfélközpontú, produktív és innovatív fejlesztések állnak, amelyek segítségével minden eddiginél jobb terveket készíthet még rövidebb idő alatt. A Creo 10 az eddigi legjobb Creo kiadás, amely új kompozit tervező és gyártó modulokat, az elektromos fejlesztésekhez, a modell alapú tervezéshez (MBD), az ergonómiai tervezéshez, a szimuláció-vezérelt tervezéshez és a fejlett gyártáshoz tartozó új eszközöket és fejlesztéseket tartalmaz.

Örömmel mutatják be a Creo+, SaaS alapú terméket is, amely tartalmazza a Creo 10 összes funkcióját, valamint innovatív felhőalapú eszközöket valós idejű együttműködéshez, optimalizált licenckezeléshez és telepítéshez.

Tudjon meg többet ezekről az izgalmas új fejlesztésekről!

Használhatóság és termelékenység

A Creo 10 számos multibody fejlesztést tartalmaz a tervezési szándék könnyebb rendszerezéséhez, átrendezéséhez és megértéséhez. A termelékenység növelése érdekében készültek fejlesztések az alkatrészmodellező eszközökben, mint például a Hole, Pattern, Sketcher és Surfacing. A modellfák közötti interakció még egyszerűbbé vált a számos használhatósági javításnak köszönhetően a tervezési szándék egyszerűbb rendszerezése, átrendezése és megértése érdekében.

A használhatósági és termelékenységi fejlesztések között megtalálhatók:

  • Továbbfejlesztett modellező eszközök: pl. erőteljesebb furatok és minták, valamint a Sketcher Project/Offset
  • Továbbfejlesztett és egyszerűsített multibody funkciók a Boolean műveletek körül a testek felosztásához és trimmeléséhez
  • Felületképzési fejlesztések a Warp, a Freestyle és a Style számára
Új haladó kompozit tervező és gyártó modulok jelentek meg

Új haladó kompozit tervező és gyártó modulok jelentek meg | Fotó: Kontron Hungary Kft.

Kompozitok tervezése és gyártása

A Creo 10-ben már kompozit anyagokkal is tervezhet az erős, de könnyű termékek biztosításához. Ezek a teljesen új eszközök lehetővé teszik, hogy:

  • Rétegeket és magokat tervezzen, beleértve a keresztmetszeteket és a létrejövő testgeometriákat.
  • A rétegzés és szövet szálorientáció szimulációja
  • A rétegek és terítékek tervezése, automatikus réteg könyv készítés és munkautasítások

Az elektromos tervezés támogatása

A villamosítás számos iparágban egyre inkább kulcsfontosságúvá válik. Így a Creo 10 új és továbbfejlesztett tervezőeszközökkel segíti a kábelkötegek és részkötegek létrehozását, kezelését, újrafelhasználását, valamint az ezekkel kapcsolatos együttműködést. Továbbá az ECAD-képességek is bővítésre kerültek.

Jelentős fejlesztést kapott a kábeltervezés

Jelentős fejlesztést kapott a kábeltervezés | Fotó: Kontron Hungary Kft.

Az elektromos tervezési funkciók frissítései közé tartoznak:

  • Új kábelezési fa, továbbfejlesztett nézetekkel, kereséssel, lekérdezésekkel és szűrőkkel
  • A kábelkötegek felosztása és egyesítése a jobb együttműködés és újrafelhasználás érdekében

Ergonómiai tervezés

Az emberek nem egyforma alakúak vagy méretűek. A Creo 10 segítségével könnyebben figyelembe veheti a felhasználók egyediségét, beleértve a teljes mozgástartományt és látóteret.

A próbabábuk és a könyvtárak is további fejlesztést kaptak, így könnyebben irányíthatóvá váltak. A Látótér funkció mostantól reflexiós elemzést végez, az eredményül kapott látótérkúppal.

Modellalapú tervezés (MBD) fejlesztései

A Creo évek óta hatékony modellalapú tervezési eszközöket biztosít, hogy kis erőfeszítéssel nagyobb áttekinthetőségre legyen lehetőség. A Creo 10 erre épít azáltal, hogy frissítésre kerültek a 3D modellben lévő megjegyzések, valamint javult a használhatóság, a termelékenység és a szabványoknak való megfelelés is.

További részletek:

  • Más megjegyzésekhez kapcsolódó szimbólumok és felületmegmunkálások
  • Egyszerűsített GD&T munkafolyamatok a szabványoknak való jobb megfelelőség érdekében
  • Továbbfejlesztett EZ Tolerance használhatóság és riportolási képességek
A papírmentes gyártás alapja a Model Based Definition (MBD)

A papírmentes gyártás alapja a Model Based Definition (MBD) | Fotó: Kontron Hungary Kft.

Szimuláció-vezérelt tervezés és generatív tervezés

A Creo 10 verzió továbbra is tükrözi a PTC a szimuláció-vezérelt tervezés és a generatív tervezés fejlesztése iránti elkötelezettségét. A vadonatúj Creo Ansys Simulation Advanced lehetőséget ad a nemlineáris anyagok és kontaktok vizsgálatára, kombinált termikus és szerkezeti elemzéssel.

A Creo Simulation Live mostantól kontakt-szimulációs lehetőségeket és továbbfejlesztett lehetőségeket tartalmaz az áramlástani és szerkezeti elemzésekhez. A Creo Flow Analysis és a Creo Simulation ettől a verziótól jobb animációval és multibody támogatással rendelkezik.

A generatív tervezésbe is kerültek be új funkciók, többek között a forgásszimmetria beállíthatósága, a tömegpontos kényszerek és a távoli terhelések.

Összefoglalva:

  • Továbbfejlesztett Creo Simulation Live kapcsolatok és kimeneti lehetőségek
  • Az új Creo Ansys Simulation Advanced lehetővé teszi a kombinált szerkezeti és termikus vizsgálatokat, valamint tartalmazza a nemlineáris kapcsolatok és anyagok támogatását is
  • Creo Flow Analysis továbbfejlesztett áramlási vonalakkal és animációval
  • Creo Simulate támogatás multibody testekhez
  • Forgási szimmetriával, tömegpont kényszerekkel és távoli terhelésekkel továbbfejlesztett generatív tervezés

Az additív és szubtraktív gyártás fejlesztése

A Creo 10 mind az additív, mind a hagyományos gyártáshoz is tartalmaz fejlesztéseket. Az additív gyártásban új rúdalapú és képletvezérelt rácsok állnak rendelkezésre. A hagyományos gyártás esetében pedig a nagysebességű marás mostantól rövidebb megmunkálási időket nyújt a speciális sík-, és kontúr-megmunkáló simító NC-szekvenciákhoz tartozó hordó-szerszámok támogatásával.

A felhő alapú Creo+ új szintre helyezi a kollaboratív tervezést.

A felhő alapú Creo+ új szintre helyezi a kollaboratív tervezést. | Fotó: Kontron Hungary Kft.

A fejlesztések között megtalálhatók:

  • Új rúdalapú rácsok például orvosi eszközökhöz, valamint auxetikus cellák az energiaelnyeléshez
  • Szimuláció-vezérelt variálhatóság a képlet vezérelt rácsokhoz, valamint nagy hatékonyságú IWP cellarácsok
  • Továbbfejlesztett nagysebességű marás a hordó-szerszámok támogatásával
  • Új CL lejátszó a szerszámpálya megjelenítéséhez

A Creo+ bemutatása

Készen áll arra, hogy megkezdje SaaS (Software As A Service) útját? A PTC örömmel mutatja be a Creo+, SaaS alapú megoldását, amely a Creo teljesítményét és bevált funkcionalitását felhőalapú eszközökkel ötvözi az együttműködés fokozása és a licenckezelés egyszerűsítése érdekében.

A Creo+ olyan együttműködési eszközöket nyújt, amelyek lehetővé teszik, hogy a tervezői csoport több tagja valós időben, egyszerre véleményezhesse, vizsgálhassa, és szerkeszthesse az alkatrészeket. A Creo+ felhőalapú asztali eszközöket is tartalmaz a licenckezeléshez, a telepítéshez és a távfelügyeleti szolgáltatásokhoz.

A Creo+ teljes mértékben felfelé kompatibilis a Creo asztali verzióival. Így a kollégákkal és beszállítókkal való együttműködés könnyűvé válik. Mivel a Creo+ ugyanarra az alaptechnológiára épül, mint a Creo, nincs szükség adatátalakításra – minden egyszerűen működik.

Ez a verzió minden eddiginél jobbá teszi a Creo-t. Izgalmas fejlesztéseket nyújt a mindennap használt eszközökhöz, valamint az új képességek mindegyike teljes mértékben integrált a könnyen kezelhető Creo felületbe. A Creo 10 és a Creo+ segítségével kevesebb idő alatt készítheti el legjobb terveit. További információkért látogasson el a Kontron Hungary Kft. oldalára!

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink