Gyártósor Milliárdos beruházás a Mercedes rastatti gyárában

Milliárdos beruházás a Mercedes rastatti gyárában

Panker Gergő | 2015.07.10 10:58

Milliárdos beruházás a Mercedes rastatti gyárában

A következő öt év során a Daimler-csoport körülbelül 1 milliárd eurót fektet be a Németországban található rastatti Mercedes-üzembe, hogy az egységet felkészítsék a márka következő generációs kompakt modelljeinek gyártására.

A munkások szakszervezete által is jóváhagyott átalakítási terv lehetőséget teremt a rugalmasabb munkavégzésre, a költségek csökkentésére, illetve biztosítja a munkahelyek jövőjét az elkövetkezendő évekre.

Termelés a Mercedes-Benz rastatti gyárában

A 2024-ig érvényben lévő egyezmény 250 állandó munkahelyet teremt majd. A 6500 fős gyártóegység jelenlegi kapacitáskihasználása a vállalat szerint meglehetősen magas. Jelenleg minden évben 70 gyakornokot és duális egyetemi képzésben résztvevő hallgatót vesznek fel az üzemhez.

A vállalat továbbá ergonomikusabb munkahelyi körülmények megteremtését is tervezi, amihez minden évben 250 ezer eurót különítenek el.

Marcus Schäfer, a Mercedes-Benz termelésért és beszállítói láncért felelős igazgatósági tagja elmondta: – A rastatti üzemmel kapcsolatos átalakítási terveinkkel megalapoztuk a következő generációs kompakt modelljeink gyártásának sikerét. Nagy előrelépést teszünk a rugalmasság és a hatékonyság területén. Ezzel egy időben továbbá megerősítjük a rastatti gyár globális vezető szerepét a kompakt autóink gyártása terén.

A Mercedes-Benz rastatti helyszínén továbbá a kibocsátás növelését tervezik a vállalat 2020-ig tartó növekedési stratégiájának részeként.

Stefan Abraham, a rastatti Mercedes-üzem gyárigazgatója kiemelte: – A növekedési terv jelentős előrelépést hoz a működési hatékonyság területén, valamint hosszú távon bebiztosítja az gyár munkahelyeit. A körülbelül 1 milliárd eurós beruházás bizonyítéka az üzem munkaerejének motivációjának, valamint szakmai kompetenciájának, amely nap mint nap hozzájárul a kimagasló minőségű termeléshez.

Kiemelt Partnereink