Gyártósor Még egyszerűbb a robotcellák tervezése a KUKA.Sim 4.0 szimulációs szoftverrel

Még egyszerűbb a robotcellák tervezése a KUKA.Sim 4.0 szimulációs szoftverrel

autopro.hu | 2021.06.16 16:23

Még egyszerűbb a robotcellák tervezése a KUKA.Sim 4.0 szimulációs szoftverrel

Fotó: Kuka

Az automatizálás szakértője, a Kuka bemutatja okos szimulációs szoftverének új verzióját: a KUKA.Sim 4.0-t. A KUKA.Sim 4.0 segítségével a robotalkalmazások részletei és szekvenciái valósághűen szimulálhatók még az indítás előtt, majd ezt követően 100 százalékban átvihetők a valódi vezérlőbe.

Hirdetés

Digitális tervezés Kuka rendszerekkel egy egészen új szinten

A KUKA.Sim szimulációs szoftver életre kelti a robotalkalmazásokat – még azelőtt, hogy a valódi rendszer megkezdené működését. A KUKA.Sim 4.0 új verziójával a felhasználók a tervezési megbízhatóság, egyszerűség és költséghatékonyság egészen új szintjét tapasztalhatják meg. Ez egyszerre jelent nagyobb hatékonyságot és egyben kevesebb időt.

Magasabb tervezési megbízhatóság

A CAD-adatok importálása mellett az új verzió lehetőséget biztosít a robotok könnyű offline programozására és a gyors ciklusidő-elemzésre. Ráadásul lehetővé teszi a védelmi mezők grafikus tervezését 3D-ben, valamint a robotok leállásának szimulálását. „Így a cellákhoz szükséges teljes terület jelentős mértékben lecsökkenthető még a tervezés során” - mondja Roland Ritter, a Kuka portfólió-menedzsere.

A KUKA.Sim 4.0 a robotalkalmazások tervezését számos iparágban segíti elő: a fogyasztói cikkektől az elektronikai termékeken át egészen az autóiparig – különös tekintettel az alkatrész-beszállítókra. Az új Kuka robotnyelv (KRL) szerkesztő két felhasználói nézetet biztosít a robot programozásához: egy haladó és egy kezdő szintűt. Egy vizuális programstruktúra segítségével többek között a KRL ismeret nélküli programozás is lehetővé válik. A felhasználók az új, egyszerű megvalósítás minden előnyét élvezhetik. A 100 százalékos adatkonzisztencia szintén hozzájárul ahhoz, hogy a virtuális vezérlő és a valós vezérlő is ugyanazzal az adattal dolgozzon. Ezenkívül a szoftver az új KR Scara és a KR Delta Kuka robotokat is támogatja.

Moduláris bővítmények: rövidebb idő, valósághű tervezés

A KUKA.Sim Modeling bővítmény segítségével a saját CAD-adatainak – mint például kinematikai rendszerek, érzékelők, anyagomozgás vagy fizikai viselkedés – felhasználásával létrehozható egy testreszabható komponenskönyvtár. Az új Kapcsolódás bővítmény lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy virtuálisan létesítsenek kapcsolatot a cellával. Ezen digitális ikerpár segítségével magasabb szintű tervezési megbízhatóság és a lehető legjobb megvalósítás érhető el. Ennek érdekében a Kuka olyan viselkedési emulátorokat használ, mint például a WinDOD és a Simit. Az Arc Welding bővítmény révén a felhasználók felgyorsíthatják a hegesztőalkalmazásaik offline programozását: például meghatározhatóvá válnak a megközelítési pozíciók vagy a robot optimális helyzete a hegesztési folyamathoz.

Fotó: Kuka

A 2D-s tervezéstől a 3D-s látványig és vissza

Az exportálási lehetőségek verhetetlenek a Kuka 4.0 esetében. Különleges előny az integrátorok számára: exportálhatják a szimulációt 3D-s pdf-ként és az ügyfél pedig egyszerűen megnyithatja ezeket az Acrobat Reader segítségével. Az export funkció révén részletes, mechanikai beszereléssel kapcsolatos 2D-s információk is elérhetővé válnak. Az egyik legizgalmasabb lehetőség a termék bemutatása egy VR headset segítségével. A Mobile Viewer alkalmazás használatával a tabletek és az okostelefonok is figyelemre méltó szimulációs eredményt produkálnak. Az érdeklődők 30 napig költségmentesen tesztelhetik a demo verziót.

Digitális tervezés a Kuka rendszerekkel egy egészen új szinten

A KUKA.Sim szimulációs szoftver életre kelti a robotalkalmazásokat – még azelőtt, hogy a rendszer működésbe lépne. A KUKA.Sim 4.0 új verziójával a felhasználók a tervezési biztonság, egyszerűség és költséghatékonyság új szintjét élvezhetik. Ez egyszerre jelent nagyobb hatékonyságot és rövidebb szükséges időt.

Kiemelt Partnereink