Gyártók Jelentős elbocsátások jönnek a Teslánál

Jelentős elbocsátások jönnek a Teslánál

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.15 14:17

Jelentős elbocsátások jönnek a Teslánál

Fotó: Pixabay

A Tesla egy belső, a vállalat egészére kiterjedő e-mailben jelentette be a globális munkaerő több mint 10 százalékának elbocsátását.

Az elmúlt hónapokban már lehetett sejteni, hogy a Tesla elbocsátásokra készül. A Tesla azt mondta a vezetőknek, hogy azonosítsák a kiemelt csapattagokat, és szüneteltette a részvényjuttatásokat, miközben törölte néhány alkalmazott éves értékelését. Emellett csökkentette a sanghaji Gigafactory termelését is.

A napokban pedig már olyan hírek érkeztek, hogy ezek az elbocsátások hamarosan megtörténnek. A pletykák szerint az elbocsátások akár a 20 százalékot is elérhetik. Most ezeket a pletykákat megerősítette egy Musk által küldött, az egész vállalatra kiterjedő e-mail, amely nem sokkal a küldés után kiszivárgott. Ezen túlmenően jelentések szerint néhány alkalmazottat már kizártak a rendszerhez való hozzáférésből. Bár pontos százalékos arányt nem tudni, a több mint 10 százalék azt jelenti, hogy legalább 14 ezer alkalmazottat bocsátanak el, mivel a Tesla alkalmazottainak száma valahol 140 ezer fő körül van. Nem tudni azt sem, mely konkrét csapatokat érintik leginkább vagy legkevésbé a Tesla elbocsátásai.

A hír egy rossz negyedéves szállítási jelentést követ, amelyben a Tesla jelentősen elmaradt a szállítási becsléstől, és ritka módon éves szinten is csökkentek az eladások. Bár a Tesla nem bontja földrajzi régiók szerint az eladásokat, úgy tűnik, hogy a fő visszaesés Kínából származik, ahol a kínai elektromosautó-gyártók gyorsan felfutnak mind a hazai, mind az exportpiacon – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink