Gyártósor Már gyártják az elektromos Peugeot-t Szlovákiában

Már gyártják az elektromos Peugeot-t Szlovákiában

Kuthi Áron | 2019.02.26 12:54

Már gyártják az elektromos Peugeot-t Szlovákiában

A PSA járműgyártó konszern nagyszombati (Trnava) gyárában hétfőn megkezdték az új Peugeot 208 elektromos verziójának a gyártását.

Az elektromos 208-as gyártását már tavaly tavasszal bejelentették, az első darabok már 2018 novemberében elkészültek. Az elektromos 208-as hivatalosan a genfi autószalonon mutatkozik be márciusban. Az autó a kompakt CMP-platformra épül, ez azt jelenti, hogy erre az alapra szerelik a benzines, dízeles és az elektromos verziót is. A CMP-t a PSA a kínai Dongfeng Motors-szal együtt fejlesztette ki kompakt városi autókhoz.

Az új modell az eddig elérhetőkön kívül három új színben lesz megvásárolható: blue vertigo (kék), jaune faro (sárga) és blanc nacre (fehér). Az új modell 135 lóerős, és 50 kWh-s akkumulátorral szerelik, hatótávja WLTP szerint is 340 kilométer. Vonzó megoldás, hogy az akkupakkok miatt sem kellett beérni kisebb csomagtérrel, mert az energiaforrást a padló alá helyezték. Félórás töltéssel 80 százalékos töltöttséget ígér a gyártó.

Szlovákiában a nagyszombati autógyár a második, ahol elektromos autó készül. Először a pozsonyi Volkswagen kezdte gyártani az e-Up!-ot. A PSA Slovakia nagyszombati üzeme 2018-ban 5,1 százalékkal növelte gyártási volumenét az előző évhez képest, rekordszámú, 352 ezer jármű gyártásával.

Az Autopro tavaly tavasszal nézett körül a nagyszombati gyárban, akkor még csak a belső égésű Peugeot 208-ak készültek. A 4500 dolgozót foglalkoztató gyárban óránként 1395 autó gördül le a szalagról.

Kiemelt Partnereink