Gyártósor Lemezipari innovációk sorát mutatta meg a Metal Trading

Lemezipari innovációk sorát mutatta meg a Metal Trading

Pörge Béla | 2023.06.13 07:22

Lemezipari innovációk sorát mutatta meg a Metal Trading

A Metal Trading & Consulting Kft. munkatársai, középen (jobbról ötödik) Szeghő Zoltán tulajdonos-ügyvezetővel | Fotó: Metal Trading & Consulting Kft.

A Metal Trading & Consulting Kft. többek között a Dual-Flex rendszert - a 3D láng- és plazmavágás kombinált új megoldását - mutatta be az Ipar Napjai és Automotive Hungary kiállításon. Szeghő Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője adott interjút az autopro.hu magazinnak.

- Hogyan készült a Metal Trading & Consulting Kft. az Ipar Napjai és Automotive Hungary kiállításra? Milyen volt a látogatottsága a standnak?

- A kiállítást tekintve a látogatószám számunkra nem meghatározó, mert nem a mennyiségre, hanem a minőségi megkeresésekre helyezzük a hangsúlyt; de egyértelműen látszik, hogy sok vevő egyelőre csak tájékozódik és készül a következő beruházására.

A kiállítás nagyon jó alkalom arra, hogy megismertessük leendő vásárlóinkat a cégünk által képviselt gyártókkal, továbbá bemutassuk a portfóliónkat és az általunk forgalmazott termékeket. A standunk idén hatvan négyzetméteres, a tavalyi területünknek pont a fele. Most ezzel a visszafogottabb lépéssel rukkoltunk elő, mert kimondottan a költséghatékony jelenlétre fókuszáltunk: kevesebb gép, de több multimédia és interaktív anyag. Ebben az évben ennek a megvalósítását tűztük ki célul.

A vevői visszajelzések pozitívnak mondhatók, sokan várják annak a lehetőségét, hogy elindíthassák a fejlesztésüket - ehhez főleg uniós pályázatokra lenne szükség, de már van, aki saját maga, önerőből kezdi meg a beruházást.

- Milyen fejlesztéseket mutatnak be idén?

- A tavalyi nyolc gép után idén négy géppel, egy médiafallal és három monitorral vagyunk jelen. A kiállítás folyamán a különleges, új lemezipari fejlesztések felvonultatására törekedtünk:

Itt van a Boschert Multipunch 4020: ez egy olyan 12 kazettás (akár 96 szerszámnak nyújt helyet) stancológép, amelyre egy Fiber lézervágófej is felszerelésre került. Ez a kombináció helytakarékossá és költséghatékonnyá teszi a termelést.

Az RWT-től egy egyszerűbb kivitelű csiszológép látható a standon, az RWT BSM 1100 RDB EVO, amelyben nem minden egység automatizált. A 3 különböző munkaegységével a legkülönfélébb sorjátlanítási és revétlenítési feladatokra ad megoldást. Az R csiszolóegység letöri a sorját, a D egység letöri az éleket, a B egység pedig biztosítja az alkatrész szálra húzását. Ez a gép nagyon hatékony munkatársa lehet a kis- és középvállalatoknak, hiszen kontúrvágás a legtöbb lemeziparban működő cégnél történik, ennélfogva indokolt a gépi sorjátlanítás is.

A Stierli-Biegertől egy szögkorrekciós szerszámmal rendelkező horizontális hajlítógépet hoztunk a kiállításra, az SB 420 CNC WP hibrid típust, ami az általunk beállított szöget automata módon meghajlítja. A terméknél csak a vastagságot kell beírni a vezérlésbe a szög értéke mellé, a többit a gép saját maga elvégzi. Ez a tudás az aktív szögmérőrendszernek köszönhető, ami a szerszámba van integrálva. Ezt a berendezést a villamoskapcsolószekrény-gyártók kifejezetten kedvelik, mert így pontosan, minimális selejttel tudnak dolgozni. A speciális szerszámozással nagyon széles felhasználói lehetőséget tudunk biztosítani: egyengetni, csavarni, sőt lyukasztani is lehet vele. Mondhatjuk, hogy ez a gép a lemezipari műhelyek svájci bicskája.

A Dual-Flex rendszer a 3D láng- és plazmavágás kombinált új megoldásaként született meg

A Dual-Flex rendszer a 3D láng- és plazmavágás kombinált új megoldásaként született meg | Fotó: Metal Trading & Consulting Kft.

A negyedik gépünk a Gizelis S.A.-tól egy új dizájnnal rendelkező élhajlító. Az új megjelenés egyértelműen tükrözi, hogy a Gizelis magas szintű minőséget képvisel a piacon. Az itt látható gép egy nagyon gyors (260 mm/s a gyorsjárati sebességű) CNC hidraulikus eszköz, amely harminc százalékkal gyorsabb a jelenlegi CNC élhajlítóknál. Az IRIS lézeres védőrendszer révén képes a lemeztől 1 mm-re megállni a hajlítás munkafolyamata előtt, így nincs lassú megközelítés, tehát nincs időveszteség. A gép lemezműhelyek számára is megfelelő választás, de nagy sorozatok gyártására is alkalmas, akár automatizált kivitelben: G-TURBO ROBOBEND.

Külön kiemelném az Eckert Dual-Flex plazmarendszerét, ez az Eckert védett szabadalma, egyedi megoldása. Kifejlesztették, hogyan lehet ráépíteni a plazmavágást és a lángvágást egy 3D-s fejrendszerre, ami alkalmas akár 52 fokos ferdevágásra! Ez a megoldás kettő az egyben: egy fejrendszerrel meg tudják oldani a 3D-s plazmavágást, és egy rövid átállás után már a lángvágóval tudnak tovább dolgozni. Ez sokkal gyorsabb és rugalmasabb termelést tesz lehetővé, ráadásul a gép megmunkálási tartománya 12-től 100 milliméterig terjed, ami rendkívülinek számít a plazmavágó gépek piacán.

- Mekkora vállalatok keresik fel a standot? Kik alkotják a Metal Trading ügyfélkörét?

- Széles az ügyfélpaletta, a kis műhelyektől kezdve a multinacionális vállalatokig mindenkivel dolgozunk. Cégünk filozófiája az innováció és az egyediség, minden partnerünknek személyre szabott ajánlatot adunk. A mi értékünk a szaktudásunkban rejlik, és az egyéni, különleges ügyféligények kielégítése az erősségünk.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink