Gyártósor Ez a robot oldhatja meg az egészségügy egyik gondját?

Ez a robot oldhatja meg az egészségügy egyik gondját?

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.26 04:17

Ez a robot oldhatja meg az egészségügy egyik gondját?

Fotó: Richtech Robotics

A nevadai Richtech Robotics, az MI-vezérelt szolgáltató robotok szállítója bemutatta legújabb robotját: Medbotot, egy liftes kézbesítő robotot, amelyet arra terveztek, hogy a gyógyszertárak működését a gyógyszerek folyamatos, 0-24-es kiszállításával racionalizálja.

Hirdetés

A nagy működési pontossággal rendelkező Medbot biztonságos szállítással javítja az egészségügyi létesítmények hatékonyságát, csökkenti a működési költségeket és javítja a betegek általános élményét. A Medbot elősegíti a Richtech Robotics küldetését, hogy kiváló minőségű, stabil robotokat biztosítson a dolgozók moráljának növelése és az ügyfelek eredményességének javítása érdekében.

Matt Casella, a Richtech Robotics elnöke szerint „a Richtech Roboticsnál szenvedélyesen törekszünk úttörő megoldások kidolgozására a munkahelyi hatékonysági hiányosságok mérséklésére, és olyan rendszerek létrehozására, amelyek a releváns iparági problémákat kezelik. Mivel a vendéglátás és a szolgáltatási szektorban már számos sikert értünk el, természetes volt számunkra, hogy termékeinket az egészségügyi munkaerő és az infrastruktúra feltételeinek javításához igazítsuk. Az egészségügyi dolgozók számára a napi rutinfeladatok levezetésének megtalálása évek óta fájdalmas probléma, és örömmel indítunk útjára egy innovatív megoldást, amely segít a kórházaknak versenyelőnyhöz jutni."

A Medbot bevezetésére akkor kerül sor, amikor az egészségügyben a gyógyszertári személyzetből aggasztó hiány mutatkozik. A Medbot segítségével a kórházak és klinikák automatizálhatják a gyógyszerek kiszállítását megbízható, biztonságos és folyamatos szolgáltatással. A Medbot akár 24 órán át – és 10 órán át folyamatosan – képes diszkrét kiszállításokat végezni a betegeknek nagy pontossággal. Ez viszont lehetővé teszi, hogy a gyógyszertári technikusok a gyógyszertárban maradhassanak, hogy a gyógyszerészi feladatok helyett fontosabb értékteremtő feladatokat végezzenek.

Mit lehet tudni a robot jellemzőiről?

  • Liftintegráció: Biztosítja a megbízható, zökkenőmentes működést komplex terekben.
  • Négy tárolóhely: Egyenként legfeljebb 3,17 gallon tárolására alkalmasak, és igény esetén egyenként is kinyithatók.
  • Zökkenőmentes szállítás: Sokoldalú padlóburkolatokon keresztül működik, segít a sűrű tömegben vagy a zsúfolt terekben való navigálásban.
  • Nagy érintőképernyős kijelző: Lehetővé teszi a felhasználóbarát, egyszerű szállítási ütemezés-menedzsmentet és a valós idejű láthatóságot.
  • Ultrahangos érzékelők (8) és kamerák (2): Fokozott akadályérzékelést és -kikerülést biztosít.
  • IoT engedélyezés: Adatcserét biztosít más eszközökkel és rendszerekkel (pl. intelligens ajtókkal).

A mai napig a Medbot telepítései bizonyítottan 100 százalékos szállítási sikerességi aránnyal rendelkeznek. A Medbotokat használták a gyógyszertárból a fekvőbeteg-osztályokra és a sürgősségi osztályokra, a kemoterápiás készítmények infúziós központokba történő szállítására is. Casella szerint a növekvő működési költségek és az országszerte megnövekedett betegszámok közepette a Medbot arra törekszik, hogy a létszámhiány ellenére is kiváló ellátást nyújtson az egészségügyi intézményeknek – írja a Robotics&Automation News.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink