Gyártósor A VW Polo, a Seat Ibiza és a Ford EcoSport is magyar abroncsokon gurulhat

A VW Polo, a Seat Ibiza és a Ford EcoSport is magyar abroncsokon gurulhat

autopro.hu/G.I. | 2017.09.11 14:22

A VW Polo, a Seat Ibiza és a Ford EcoSport is magyar abroncsokon gurulhat

A Magyarországon is gyártó Apollo Vredestein gyár termékeit választotta a három modell gyártója.

A Gyöngyöshalászon áprilisban megnyílt gumiabroncs gyár is komoly szerepet kap abban a folyamatban, amellyel az Apollo Tyres megkezdi a beszállítást az új típusokhoz.

A korszerű technológiával felszerelt magyar Apollo Tyres gyár több száz embert foglalkoztat, zöldmezős beruházásként épült fel Gyöngyös mellett. A cégnek további gyárai vannak Indiában és Hollandiában. A mostani, három autómárkára koncentráló bejelentés mögött az a nagyobb volumenű elhatározás áll, hogy az Apollo Tyres már nemcsak az európai cseregumi piacra fókuszál, hanem közvetlenül a személygépkocsi gyártóknak szállított (OE) abroncsaival is megkezdi terjeszkedését. Ez a döntés pedig a magyar üzemre is hatással lesz, hiszen itt is gyártanak Vredestein abroncsokat az Apollo márka mellett.

A Volkswagen Polo tulajdonosai dinamikus és kényelmes vezetési élményt fognak megtapasztalni a Vredestein Snowtrac 5 (téli gumi), vagy a Quatrac 5 (négy évszakos gumi) révén. A Seat Ibiza tartozékainak része lesz a Vredestein Sportrac 5 és a Quatrac 5, míg a Ford Ecosport Vredestein Sportrac5 abroncsokkal lesz felszerelve.

Kiemelt Partnereink