Gyártósor Paradigmaváltás a hullámkarton csomagolásban

Paradigmaváltás a hullámkarton csomagolásban

DS Smith | 2018.10.11 14:24

Paradigmaváltás a hullámkarton csomagolásban

A DS Smith Packaging több éves gyártásfejlesztést és szakmai előkészítést követően új megközelítést vezet be az autóiparban is előszeretettel alkalmazott hullámkarton csomagolóanyagok teljesítményének biztosítása terén. A program neve: PACE.

Hirdetés

A PACE angol betűszó, mely a Performance (Teljesítmény), Assurance (Minőség), Consistency (Következetesség) és Environmental Excellence (Környezeti kiválóság) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A PACE lényege, hogy a cég mérnökei a csomagolási megoldásokat a felhasználás és a teljes ellátási lánc valós körülményeinek megismerését követően dolgozzák ki, teljesítmény alapú megközelítés alkalmazásával. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hagyományos tömeg- vagy papírtípuson alapuló specifikációk helyett a kidolgozott megoldás a csomagolóanyag szükséges teljesítményét fogja tükrözni, melyet szilárdsági mutató jellemez. Amikor papírtípus és négyzetmétertömeg alapú specifikáció készül, névlegesen azonosnak tűnő papírok között akár 30% teljesítménykülönbség is előfordulhat. Eredményeként teljesítménykülönbség észlelhető, melynek következménye lehet, hogy a szállítmány sérül. Ehelyett a DS Smith a tényleges felhasználásnak megfelelő szilárdságú csomagolási megoldásokat fejleszt és specifikál, melyeket nem a felhasznált alapanyagok típusa és négyzetmétertömege jellemez, hanem a teljesítménye. A PACE keretében a DS Smith a termékek szilárdságát jellemző kódrendszert vezetett be, mely minden legyártott termékhez tartozó dokumentációban elérhető.

Milyen előnyei vannak a PACE-nek az autóipari beszállítók számára?

  • Költséghatékony és környezettudatos csomagolási megoldások, szükséges és elégséges mennyiségű alapanyag felhasználásával
  • Megbízható, kockázatmentes csomagolási megoldások
  • Egyértelmű, globálisan értelmezhető teljesítmény-előírások és specifikációk
  • Világos megfelelőségi követelmények

Hogy működik ez a gyakorlatban?

A gyárakban bevezetett szigorú eljárások és minőségbiztosítási előírások garantálják az előírt teljesítményjellemzőket minden gyártás esetén. A cég a folyamatellenőrzés minőségét egyedi, áttörést jelentő technológia alkalmazásával új szintre emelte. Az úgynevezett FIT technológia alkalmazásával ellenőrzik, hogy a hullámpapír alapanyag szilárdsága a teljes gyártás során megfelelő-e. A vizsgálatot minden gyártás során elvégezik, így garantálható a legyártott csomagolóanyag teljesítménye.

A PACE-t a DS Smith összes gyárában, így Magyarországon is bevezetik, ezáltal biztosítható, hogy a csomagolóanyagok minősége azonos legyen, bárhol is gyártja azt a DS Smith.

A DS Smith weboldán megtekintheti a videót a PACE-ről.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink