Gyártósor A piacon egyedülálló kerékrögzítőt fejlesztett a Blickle

A piacon egyedülálló kerékrögzítőt fejlesztett a Blickle

autopro.hu | 2019.12.06 12:47

A piacon egyedülálló kerékrögzítőt fejlesztett a Blickle

Ha egy összeszerelési folyamat során a támasztékokra szerelt görgők átmozgatáskor rendszeresen ütköznek a targonca villájával , az sosem vezet jóra, előbb-utóbb karbantartás, vagy alkatrészcsere szükséges. Ennek elkerülésére fejlesztett innovatív és egyedülálló megoldást a Blickle német görgőgyártó, amely már sikeresen fejlesztett rugós, nagy teherbírású görgőt egy olyan német autóipari vállalat számára, amely évek óta a prémium és szupersportkocsi szegmens egyik legsikeresebb szereplője.

Hirdetés

Egyrészt magas javítási költségek merültek fel a jelenleg használt vázak targoncával történő emelésekor, mert a felszerelt görgők a nagy fordulósugár miatt gyakran összeütköztek a targonca villájával. Másrészt nyitott állapotban a fékkar viszonylag messze kiállt, ami potenciális sérülésveszélyt jelentett. Továbbá nehézségek merültek fel a kerékrögzítő fék kioldásakor is, mivel az eredeti görgőnél a kezelőkart alulról felfelé kellett nyomni, ami a dolgozók biztonsági cipőjével körülményes volt, ráadásul gyakran a cipő károsodásához vezetett.

A Blickle megoldása: átértelmezték a rögzítést

Mivel a meglévő fékkar megrövidítése még jobban korlátozta volna a kezelhetőséget, ez a megoldás nem jöhetett szóba. A fordulósugár jelentős csökkentése érdekében a Blickle mérnökei másik konstrukciót készítettek a fékegység számára. Összességében ezzel a fordulósugár 65 milliméteres csökkentését érték el. Az új felépítéssel a fékkart felülről lehet kioldani, így lényegesen könnyebb és gyorsabb a kezelhetősége.

Az eredmény

A Blickle innovatív ereje abban rejlik, hogy sztenderd termékeit a megrendelő igényeinek megfelelően tudja továbbfejleszteni, így nyújtva a maximális teljesítményt. Az új, optimalizált fékrendszerrel felszerelt görgőre való átállással a munkaeszközök és munkavédelmi cipők kímélése következtében az ügyfél jelentősen tudta csökkenteni a javítási költségeket. Ezenkívül nagyon magas szintű munkabiztonságot ért el. A fékkar egyszerű és gyors működtetése révén a munkahely ergonómiai feltételei is javultak.

Az egyedi LSFE-ALST 200K-RA előnyei és műszaki információk:

Nagyon robusztus, hegesztett villa elasztomer rugóval és „Radstop” kerékrögzítő fékkel
Magas szállítási kényelem, csekély gördülési ellenállás és jó rezgéscsillapítás a Blickle Softhane® poliuretán futófelületnek köszönhetően
Kis fordulósugár a fékegység kompakt kialakítása révén

A Blickle termékeinek kizárólagos magyarországi képviselete a Roll-N Ipari Kerekek Kft. Hunor u. 44-46. H - 1037 Budapest Tel.: +36 1 453-0169 Email: [email protected] www.roll-n.hu · www.blickle.hu

Kiemelt Partnereink