Gyártók Városirepülő-gyártásba kapcsolódik be a Suzuki

Városirepülő-gyártásba kapcsolódik be a Suzuki

autopro.hu/V.M. | 2023.06.21 08:17

Városirepülő-gyártásba kapcsolódik be a Suzuki

Fotó: Facebook/SkyDrive Inc.

Nemrég tett bejelentése szerint a Suzuki együtt fog működni a japán SkyDrive-val annak városi légijárművének gyártásában. A tervek szerint a termelés már jövőre el fog indulni Japánban.

A 2018-ban alapított SkyDrive egy eVTOL, vagyis függőleges fel- és leszállásra képes elektromos hajtású utasszállító gépet fejleszt a városi légi közlekedés igényei szerint

A Párizsban, a Paris Air Show repülésipari vásáron ismertetett megállapodás értelmében a SkyDrive egy gyártó leányvállalatot alapít azonos nevű első repülője gyártásához.

A termelés a Suzuki egyik japán, Sizuoka prefektúrában található üzemében fog folyni. Az autógyártó a létesítmény biztosításán kívül részt vesz a gyártási előkészületekben és az emberi erőforrások biztosításában.

A tervek szerint 2024 őszén kezdődik a háromüléses Skydrive eVTOL repülőgép gyártása.

Fokozódik a verseny

A városi légiközlekedésben több autógyártó is meglátta az üzleti potenciált. A Hyundai régóta fejleszti saját repülőgépeit, míg a Stellantis a Suzukihoz hasonlóan egy repülőfejlesztő céggel annak első járműve 2024-től esedékes gyártásában működik együtt.

Az autógyártóknak a házon belüli repülési kompetenciákat pótolandó éri meg partnerségre lépni a légijárműveket fejlesztő startupokkal, míg utóbbiak az együttműködés által tőkéhez és gyártókapacitáshoz juthatnak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink