Gyártók Újabb üzemét alakítaná át elektromos autók gyártásához a GM

Újabb üzemét alakítaná át elektromos autók gyártásához a GM

autopro.hu/V.M. | 2020.10.22 12:20

Újabb üzemét alakítaná át elektromos autók gyártásához a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors bejelentette, hogy 2 milliárd dollárból fogja átalakítani a Tennessee állambeli Spring Hill városában található gyárát, hogy a belső égésű motoros modellek mellett elektromos hajtásúakat is készíthessenek ott.

A déli államban lévő lesz a GM harmadik olyan amerikai üzeme, ahol elektromos autók fognak készülni. Jelenleg a michigani Orion Townshipben lévő egységben gyártanak akkumulátoros elektromos Chevrolet Boltokat, de már folyamatban van a szintén michigani Detroit-Hamtramck átszerelése is. A létesítményben kizárólag tisztán elektromos járművek fognak készülni a munkálatok befejezését követően.

A Tennessee-ben található gyár építését 1990-ben fejezték be. Az első elektromos autó, amit ott fognak összeszerelni, az idén leleplezett Cadillac Lyriq akkumulátoros elektromos SUV lesz. A típus gyártása várhatóan 2022 végén fog elindulni – jelenti a Reuters.

Mary Barra, a GM vezérigazgatója még korábban közölte, hogy 2025-ig 20 milliárd dollárt fognak fektetni új elektromos járművekbe, illetve akkumulátorok fejlesztésébe.

Kiemelt Partnereink