Gyártók Újabb pozíciót kap az Audi első embere

Újabb pozíciót kap az Audi első embere

autopro.hu/P.B. | 2024.03.12 08:18

Újabb pozíciót kap az Audi első embere

Fotó: Volkswagen AG

Az Audi megerősítette az igazgatóság már kiszivárgott átszervezését: az igazgatótanács elnöke, Gernot Döllner azonnali hatállyal átveszi a műszaki fejlesztést is a német autógyártónál.

Az Audi igazgatóságának korábbi fejlesztésért felelős tagja, Oliver Hoffmann mostantól a márka Forma-1-es elkötelezettségéért lesz felelős, feladatait az igazgatótanácsban annak elnöke, Gernot Döllner veszi át.

Döllner 2023. szeptember 1-je óta az Audi vezérigazgatója, azóta már megkezdte stratégiájának megvalósítását a cég élén. Ez több változást is eredményezett a modelltervezésben, a szervezetben és a vezetőségben – de az igazgatóságban ez idáig nem történt változás. Ez most Hoffmann kinevezésével megváltozott.

A személyi változást az Audi a Forma-1-be való belépés előkészületének tekinti. Hoffmann átigazolásával és az igazgatótanácsból való elbocsátásával párhuzamosan a Volkswagen AG és az Audi AG felügyelőbizottsága úgy döntött, hogy átveszi a Sauber Csoportot – áll a cég közleményében. A svájci Forma-1-es csapat olyan versenyautót épít, amelyet 2026-tól az Audi Forma-1-es motorja hajt majd.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink