Gyártók Újabb modell gyártását kezdi meg a Lada

Újabb modell gyártását kezdi meg a Lada

autopro.hu/P.B. | 2022.07.21 17:23

Újabb modell gyártását kezdi meg a Lada

Fotó: Facebook/LADA

Bár jónéhány kompromisszumos megoldást alkalmazva, de a Lada még júniusban újraindította termelését Oroszországban. Most tovább bővül az ismét gyártott modellek sora, elsősorban raktáron lévő alkatrészek felhasználásával.

Az orosz Avtovaz július 20-án közölte, hogy a Lada Largus modell gyártásának ismételt beindítására készül, korlátozott példányszámban készítve az autót. Mint ismert, Oroszország ukrajnai inváziója után bevezetett nyugati szankciók miatt korábban leállították a Lada gyártósorait.

A szankciók bevezetése után az Avtovaz a munkaerő nagy részét szabadságra küldte, ugyanis a külföldről beszerzett alkatrészek hiányában nem tudtak mit gyártani. Később a vállalat bevezette a „szankciók elleni” Lada Grantát, amelyből hiányoztak a legfontosabb biztonsági tartozékok, köztük a légzsákok és az ABS – ezt tudták nyugati alkatrészek hiányában biztosítani.

Az Avtovaz több mint 30 ezer embert foglalkoztat Oroszországban. A cég közleménye szerint a Largus új példányait a már raktáron lévő alkatrészekből állítják össze. Összesen legalább 1800 autót gyártanak majd így, az első autók várhatóan még júliusban elkészülnek – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink