Gyártók Újabb mérföldkövet ért el az Audi Hungaria

Újabb mérföldkövet ért el az Audi Hungaria

autopro.hu/P.B. | 2022.02.18 16:22

Újabb mérföldkövet ért el az Audi Hungaria

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria munkatársai elkészítették a 300 ezredik elektromos hajtást, egy Performance típusú e-motort, 196 kilowatt (262 lóerő) teljesítménnyel. Győrben több mint 28 évvel ezelőtt kezdődött meg a motorgyártás, mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött.

Győrben már közel három évtizede gyárt motorokat az Audi. Az idők szavának megfelelően 2018-ban a termékportfólió elektromos hajtások gyártásával bővült. A vállalat az elektromobilitás jegyében már készül a következő e-motorgeneráció gyártására, míg az elmúlt négy evben már 300 ezer erőforrást készítettek el a Volkswagen Csoporthoz tartozó vállalat győri üzemében.

„Vállalatunk az évek során az elektromos motorgyártás központjává vált az Audi Konszernben. Termelési volumenünkben az elektromos meghajtások aránya folyamatosan nő. Ezt bizonyítja, hogy nemrég még a 250 ezredik e-motor elkészítését ünnepeltük, most pedig már a 300 ezredik, Győrben készült elektromos hajtásé a főszerep. Konzekvensen haladunk az e-mobilitás útján, ennek következő lépéseként a jövőben még tovább erősítjük az elektromos meghajtások szegmensét és ezáltal vállalatunk versenyképességét” - mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Győrben épül a zöld jövő

A Kisalföld központi városában, Győrben jelenleg több mint 230 munkatárs dolgozik az e-motorgyártás területén, ahol egy nyolcezer négyzetméteres gyártócsarnokban készítik a motorcsalád első- és hátsótengely hajtásait.

Ezeket az erőforrásokat aztán karbonsemleges vonatokkal szállítják át Győrből Brüsszelbe, ahol a motorok az Audi e-tron, Audi e-tron Sportback modellekbe, valamint az Audi e-tron S és Audi e-tron S Sportback típusú járművekbe építik be.

Fejlesztés is zajlik a gyártás mellett

Az Audi Hungaria nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat, valamint ezzel egyidejűleg már javában készül az új e-motorgeneráció gyártására. A jövőben Győrben készülnek a Volkswagen Csoport tisztán elektromos járműveinek hajtásai, melyek az Audi és a Porsche által közösen fejlesztett prémium elektromos platformra – Premium Platform Electric (PPE) épülnek.

Az új generációs e-motorok gyártásához a vállalat szakemberei egy már meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 ezer négyzetméteres területet, ahol a jövőben 700 munkatárs fog dolgozni a sorozatgyártásban.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink