Gyártók Újabb adatszivárgást tártak fel a Toyotánál

Újabb adatszivárgást tártak fel a Toyotánál

autopro.hu/V.M. | 2023.05.31 15:16

Újabb adatszivárgást tártak fel a Toyotánál

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota Motor arról tájékoztatott, hogy óceániai és ázsiai vásárlóinak egyes adatai éveken át nyilvánosan hozzáférhetőek lehettek emberi hibából eredően.

A japán OEM nemrég tett jelentést egy másik adatbiztonsági incidensről. Az áprilisban feltárt hibás beállítás miatt több mint 2 millió telematikai szolgáltatást használó ügyfél felhőben tárolt járműadataihoz férhettek hozzá jogosulatlan személyek közel egy évtizeden át.

A hiba észlelése után döntöttek a Toyota Connected Corp által kezelt felhőalapú rendszerek átvizsgálásáról. Ennek a vizsgálatnak eredményeként bukkantak rá a most bejelentett hibára.

„Úgy hisszük, hogy ezen incidens hátterében is az adatkezelési szabályok hanyag kezelése áll” – közölte a Toyota, hozzátéve, hogy „implementáltunk egy rendszert a felhőkonfigurációk monitorozására.”

Személyes adatokhoz férhettek hozzá

Az illetéktelenek által is hozzáférhető adatok között nevek, lakcímek, telefonszámok, e-mail címek, valamint járművek rend- és alvázszámai szerepelnek a Toyota szerint. A gyártó külön kiemelte, hogy bankolási adatok nem voltak hozzáférhetőek.

A vállalat azt nem hozta nyilvánosságra, hogy mely országokban és hány ügyfele érintett, az mindenesetre mindenkinek megnyugtató lehet, hogy a Toyota nem talált bizonyítékot az adatok harmadik fél általi lemásolására vagy használatára.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink