Gyártók Újabb Audi-motorral bővülhet a dízelcsalások listája

Újabb Audi-motorral bővülhet a dízelcsalások listája

autopro.hu/G.I. | 2016.08.08 08:53

Újabb Audi-motorral bővülhet a dízelcsalások listája

A négykarikások 3 literes TDi erőforrásának meg nem engedett kiegészítéseként három manipulatív szoftverprogramot is felfedeztek a hatóságok, állítja egy német lap.

Az Audi Q7, Porsche Cayenne és VW Touareg modellekhez rendelhető erőforrás "segédlete" 22 perc után lekapcsolja a emissziós adatokat kontrolláló rendszert, közölte a Bild am Sonntag. A hivatalos eljárások általában 20 percig tartanak, ez indokolhatja a működés időtartamát.

A Volkswagen konszern folyamatosan dolgozik a dízelbotrány kárainak ellentételezésén, ám ebbe a körbe eddig nem tartoztak bele a most fókuszba került 3 lieteres motorok. BEszdées adat, hogy ezek az erőforrások kevesebb káros anyagot bocsátanak ki a hivatalos adatok szerint, mint azon 2 literes társaik, amelyeknek szintén csaló szoftver segített a kedvezőbb értékek elérésében.

Az Audi szóvivője az Automotive News értesülései szerint elzárkózott az üggyel kapcsolatos megnyilatkozástól, csupán annyit közölt, hogy folyamatosan zajlanak az egyezteséek a hatóságokkal a felmerült problémák technikai megoldására vonatkozóan.

A német lap eközben úgy tudja, augusztus 10-én tesznek látogatást az Audi menedzserei az USA környezetvédelmi hivatalának szakértőinél.

Kiemelt Partnereink