Gyártók Új parkolási rendszerrel rukkolt elő a Tesla

Új parkolási rendszerrel rukkolt elő a Tesla

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.26 12:21

Új parkolási rendszerrel rukkolt elő a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla megkezdte az automatikus parkolási rendszerének új verziójának kiadását, egy frissített automatizált parkolást az újabb, csak kamerával rendelkező járművei számára.

Hirdetés

Amióta a Tesla az új járműveiben már nem használ ultrahangos érzékelőket, és csak a kamerákra támaszkodik az ADAS-funkciókban, a járműveiből hiányoznak az automatikus parkolási funkciók. Két évvel később a Tesla végre elkezdi beépíteni az automatikus parkolást az újabb járműveibe, és lehet, hogy megérte várni rá.

Az új funkció vizuálisan különbözik az ultrahangos közelségérzékelőkkel felszerelt Tesla járművek meglévő Autopark funkciójától. A parkolóhelyek más-más módon vannak kiemelve, és a vezető kiválaszthat egyet a képernyőn. Ez egy lépés a Tesla azon célja felé, hogy az összes ADAS-rendszerét teljes egészében a kameraalapú látórendszer és a neurális hálók működtessék.

A Tesla alkalmazásban található nyomok arra utalnak, hogy a Tesla a kapacitást egy új „Tap to Park" funkcióvá alakítja, amely lehetővé tenné a vezető számára, hogy kiválassza a parkolási helyet és kiszálljon az autóból, miközben az magától leparkol. Végül az autógyártó ezt a funkciót szeretné összekapcsolni az FSD Beta funkcióval, hogy végre megvalósuljon az ígért önvezető képesség – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink