Gyártók Új helyszínen gyárthat e-autókat a BMW

Új helyszínen gyárthat e-autókat a BMW

autopro.hu/P.B. | 2022.07.04 12:23

Új helyszínen gyárthat e-autókat a BMW

Fotó: BMW Pressroom

Meg nem erősített hírek szerint a BMW 2027-től mexikói gyárából látná el elektromos autókkal az amerikai piacot. San Luis Potosiban a bajor OEM az i3 szedán és kombi változatát, valamint az iX3 új verzióját fogja gyártani a jelentések szerint.

Hirdetés

A mexikói tervekről elsőként a Motor1.com számolt be iparági forrásokra hivatkozva, ám az információkat nem erősítették meg hivatalos források. Az electrive.com megkeresésére a BMW egy szóvivője elmondta, hogy a 2027 utáni, újgenerációs modellekkel kapcsolatos híresztelésekkel a cég nem foglalkozik.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, az i3-as modellnév jelenleg felszabadult, miután a korábbi i3-as kompakt elektromos autó gyártása Lipcsében egy tíz darabra korlátozott speciális kiadással zárul. Kínában az i3 jelölést már használják a helyi piacra szánt elektromos szedánoknál.

Európában a tervek szerint 2025-től Magyarországon, Debrecenben gyártják az első, új platformra épülő elektromos autókat, ezekről részleteket egyelőre még nem tudni, ahogy a debreceni üzem pontos átadási idejéről sincsenek információk – ugyanakkor a BMW Csoport már több pozícióra is meghirdetett állásokat Debrecenbe.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink