Gyártók Új elektromos SUV-t mutatott be a GM

Új elektromos SUV-t mutatott be a GM

autopro.hu/P.B. | 2022.07.20 09:20

Új elektromos SUV-t mutatott be a GM

Fotó: Chevrolet Media

A GM leányvállalata, a Chevrolet bemutatta a Blazer EV névre hallgató új modelljét. Az autó egy, a General Motors Ultium platformjára épülő, teljesen elektromos SUV, ami első-, hátsó- vagy összkerék-hajtással is elérhető lesz.

Közleménye szerint a Chevrolet „gyakorlatilag minden életstílushoz illő elektromos vezetési élményt” ígér az új autóval, melynek hatótávolsága 515 kilométer lesz. A 2024-es modellévben piacra kerülő Blazer EV 11,5 kilowattos váltakozó árammal és 190 kilowattos egyenárammal lesz tölthető.

Alig öt méteres hosszával a Blazer a Chevrolet egyik kompakt SUV-ja, a GM az autó sportosságát hangsúlyozza. Valóban, a modell teljesítménye kiviteltől függően akár 410 kilowatt is lehet, a nyomaték pedig akár 878 Newtonmétert is elérheti. Az úgynevezett „WOW” módban (a „Wide Open Watts” rövidítése) álló helyzetből 96 kilométer/órára (60 mérföld) állítólag kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsul majd a Blazer.

Annak ellenére, hogy az Ultium platformra épülő autó egy új és egyedi modell, a dizájn a Blazer 2018-ban bemutatott belső égésű motoros változatára emlékeztet. Érdekesség, hogy a modellből speciális változatot is terveznek a rendőrségi flották számára. Az autót Mexikóban, a Ramos Arizpe gyárban fogják összeszerelni.

Kiviteltől függően 48 és 66 ezer dollár közötti áron lehet majd rendelni az új autóból, az első verziókra 2023 nyarától lehet rendeléseket leadni – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink