Gyártók Új befektetési tervvel készül 2023-ra az AvtoVaz

Új befektetési tervvel készül 2023-ra az AvtoVaz

autopro.hu/V.M. | 2022.12.29 06:19

Új befektetési tervvel készül 2023-ra az AvtoVaz

Fotó: Lada

Oroszország vezető autógyártójának igazgatótanácsa jóváhagyta a cég 2023-as évre szóló befektetési tervét, ami mintegy 40 milliárd rubel, vagyis 585 millió dollár értékben megvalósuló fejlesztéseket irányoz elő.

Még december korábbi szakaszában az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium bejelentette, hogy az AvtoVaz vezetői a jövő évi termelési tervet is elfogadták, amiben 401 ezer jármű 2023-ban legyártása szerepel.

Idén december elejéig az AvtoVaz üzemeiben mintegy 200 ezer járművet szereltek össze a vállalat Reuters által idézett hivatalos közlése szerint. Az idei termelést visszafogta, hogy az orosz-ukrán háború kitörése után ellehetetlenült a nyugati komponensek behozatala.

Az AvtoVaz számára az is turbulensé tette az idei évet, hogy többségi tulajdonosa, a Renault megvált tulajdonrészétől, az orosz államnak adva azt át – igaz, mindezt a hat éven belüli visszavásárlás lehetőségével téve.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink