Gyártók Új alkalmazásokkal teszi kényelmesebbé az autóhasználatot a Mercedes-Benz

Új alkalmazásokkal teszi kényelmesebbé az autóhasználatot a Mercedes-Benz

autopro.hu/V.M. | 2020.08.06 06:20

Új alkalmazásokkal teszi kényelmesebbé az autóhasználatot a Mercedes-Benz

Fotó: Daimler Global Media Site

Már elérhető a Mercedes-Benz gépjárművei és az okostelefonok közti adatkapcsolat létesítésére szolgáló Mercedes me App új generációja. Az autótulajdonosok mindennapjainak kényelmesebbé tételét mostantól három, egyedi funkciókkal rendelkező szoftver szolgálja.

Hirdetés

A 2015-ben megjelent Mercedes me App új változatai továbbfejlesztett funkciókat és jobb használhatóságot ígérnek. Az Apple App Store és a Google Play áruházakból letölthető alkalmazások jelenleg harmincöt országban, köztük Magyarországon érhetőek el. Az év végéig ez a szám negyvenre fog nőni.

A Mercedes me App lehetővé teszi a jármű adatainak – például a futásteljesítmény vagy a keréknyomás – távoli ellenőrzését, illetve az olyan műveletek elvégzését, mint az autó utasterének előmelegítése vagy a fényszórók felvillantása, hogy könnyebb legyen megtalálni az autót a parkolóban.

A Mercedes me Service App lehetővé teszi, hogy a szervizekbe telefonon keresztül foglaljunk időpontokat, amikre azután figyelmeztet is. Továbbá megjeleníti az autó műszerfalán is látható figyelmeztető jelzéseket, és javaslatokat tesz a megfelelő műveletekre, melyek elvégzését „hogyan csináljuk” videókkal támogatja.

Végül pedig, a Mercedes me Store App kényelmes hozzáférést biztosít a Mercedes-Benz különböző digitális termékeihez.

Egyszerű használat, egyszerű felépítés

Bár a különböző funkciók három eltérő alkalmazáson keresztül érhetőek el, a Mercedes me ID fiók mindegyikükhöz hozzáférést biztosít, egyszerűvé téve a köztük való váltást.

A német autógyártó szerint a valódi újítás azonban a háttérben van, a három alkalmazás ugyanis egységes alapokon, az úgynevezett Szoftverfejlesztési Csomagon (Software Development Kit – SDK) nyugszanak. A megoldás egy egységes alappal szolgál a különböző programok fejlesztéséhez, megkönnyítve és gyorsítva a programozók munkáját.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink