Gyártók Tovább kell csökkentenie termelését a Škodának

Tovább kell csökkentenie termelését a Škodának

autopro.hu/V.M. | 2023.02.03 12:46

Tovább kell csökkentenie termelését a Škodának

Fotó: ŠKODA Storyboard

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Škoda Auto a mostani után a következő, február 6-i héten is kénytelen lesz csökkenteni termelését az ahhoz szükséges komponensek hiánya miatt.

Hirdetés

A cseh autógyártó a jelenlegi, január 30-i héten több modell gyártásában is műszakokat törölt a félvezetőket tartalmazó alkatrészek hiánya miatt.

A gyártó szakszervezeteinek közlése szerint a következő hétre ismét műszaktörlések vannak betervezve. Ezek a vállalat mindhárom csehországi üzemére ki fognak terjedni, leginkább az Octavia és az Enyaq elektromos SUV-k gyártását érintve – írta meg a Reuters.

Korábban a szakszervezetek a hetente megjelenő kiadványukban azt írták: „Az év optimizmusra okot adó első hetei után a termelési helyzet ismét romlik.”

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Toyota előreláthatólag egész februárban zárva tartja cseh üzemét a koronavírus-járványhoz köthető ellátási zavarok miatt.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink