Gyártók Ismét leállásra kényszerül a Toyota

Ismét leállásra kényszerül a Toyota

autopro.hu/V.R. | 2023.01.27 06:18

Ismét leállásra kényszerül a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A csehországi üzem tavalyi kiemelkedő teljesítménye után a Toyota bejelentette, hogy egész februárra bezárja a gyárat a koronavírus folytonos hatásai miatt fellépő alkatrészhiányra hivatkozva.

Hirdetés

A japán autógyártó Kolín városában fekvő üzemében készül a márka legkisebb modelljei közül kettő, az Aygo X és a Yaris, és habár az utóbbit egy franciaországi üzemben is gyártják, a csehországi cég ideiglenes bezárásával várhatóan növekedni fog mindkét modell kiszállítási ideje Európában.

A tavalyi évben a Toyota 34 százalékkal mintegy 202 ezerre növelte a csehországi üzem termelését, miután 2021-ben átvette annak teljes tulajdonjogát, és 180 millió eurót befektetve előkészítette a TNGA platformra tervezett modellek gyártását.

Nem ez az első alkalom, hogy a Toyota cseh üzeme bezárásra kényszerül. A Toyota az iparágban sok más gyártóval együtt megszenvedte a 2021-es chiphiányt is, akkor az év közepén a csehországi üzem mellett még a törökországi és franciaországi egységek is leálltak. – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink