Gyártók Tovább húzta a többieknél, de a Ferrari is leállt

Tovább húzta a többieknél, de a Ferrari is leállt

autopro.hu | 2020.03.16 08:18

Tovább húzta a többieknél, de a Ferrari is leállt

Fotó: Pixabay

Olaszországban sorra zárnak be az autógyárak: elsőként a Fiat Chrysler gyárában állt le a termelést, majd a Lamborghini is bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztik a munkát. A Ferrari pénteken még csak annyit jelentette be, hogy csökkenti a termelést, de másnap váratlanul le is állította.

Szombaton bejelentették Maranellóban, hogy a Ferrari is felfüggeszti a gyártást március 27-ig. A cég továbbra is fizet alkalmazottainak, akiknek nem fogy el a szabadságkeretük sem a koronavírus miatt elrendelt kényszerpihenő miatt.

Az előzetes tervek alapján a leállás két hétre szól, de az még korántsem biztos, hogy a hónap végén újraindul a termelés. A Ferrari közleményében kiemelte, hogy a beszállítói oldalon komoly gondokat érzékeltek, így nem tudják folytatni a termelést.

A Ferrarin kívül a beszállítóipar számos olasz autóipari szereplője tapasztal hasonlókat. A fékeket készítő Brembo bejelentette, hogy a héten bezárja olasz gyárait, és a gumigyártó Pirelli is kisebb kapacitással folytatja működését Torino melletti üzemében, miután egyik alkalmazottjuk koronavírus-tesztje pozitív lett - számolt be a vezess.hu.

Kiemelt Partnereink